Pretraga

Zbog ove scene je video spot Psya zabranjen

A- A+

Iako je cijeli svijet bio zaluđen pjesmom ‘Gangnam Style’ pjevača Psya, čini se da novi hit ‘Gentleman’ ipak neće doprijeti do svih. Video spot za njegov drugi svjetski hit zabranjen je u Južnoj Koreji jer je prenasilan. Razlog je prilično bizaran – radi se o sceni u kojoj pjevač šutne čunj koji je na cesti.

Iako je novu pjesmu Psya, ‘Gentleman’ preslušalo već preko 159 milijuna ljudi, u nekim državama je spot zbog navodnih nasilnih scena zabranjen. Tako je državna televizija Južne Koreje odlučila zabraniti spot, jer smatraju da je nasilan.

Na početku video spota za pjesmu ‘Gentleman’ poznati pjevač Psy u jednom trenutku nogom udari čunj koji je na ulici smješten kraj znaka ‘Zabranjeno parkiranje’. Upravo ova scena je za južnokorejsku televiziju bila prenasilna, pa su odlučili zabraniti cijeli spot. Opravdavaju se time da su državna televizija koja ne smije promicati nasilje ni u kojem obliku.

Izdvojeni članak

Mama i sin rasturaju Gangnam Style

Glasnogovornici južnokorejske državne televizije medijima su dali izjavu, ali anonimno jer takva je politika kuće. Pritom su naglasaili da je KBS televizija već i prije zabranjivala video spotove ovakvog sadržaja, prenosi The Telegraph.

U samo tjedan dana koliko je objavljen na You Tubeu, novi hit pjevača Psya ima preko 159 milijuna pogleda.