Pretraga

Znate li da postoji dosta dobar vodič kojim ćete doći do svoje idealne frizure? Evo ga u kratkim crtama

A- A+

Nedavno je u javnosti pokrenuta žustra rasprava koja je polarizirala društvo. Naravno, riječ je o još jednoj borbi između milenijalaca i zoomera, a ovaj put su tema razdjeljak i idealna frizura.

foto: Unsplash

Kada vam je frizura na mjestu, nekako je sve lakše. Lakše je biti sretan, dobro ispasti na fotografiji ili podnijeti pad na ispitu. Možda mislite da vam dobra kosa neće uljepšati dan, ali koga zavaravate – naravno da hoće – i upravo je zato kosa jedna od onih žestokih tema, tu postaje ružno.

Bilo bi savršeno kada bi postojala neka magična frizura koja bi apsolutno svima pristajala, no nažalost – svatko mora na vlastitoj koži (ili kosi) probati da vidi što mu odgovara. Postoje neke smjernice koje mogu olakšati traženje idealne frizure, a najčešće je riječ o stvarima kao što su oblik lica, veličina čela i briga o tome što želite sakriti, a što želite naglasiti.

Najčešće su to kriteriji po kojima netko bira frizuru, no ako ste milenijalac ili zoomer, onda je situacija možda malo drugačija. Navodno postoje dvije opcije i odabirom se doživotno svrstavate u jednu od dvije ponuđene grupe. Milenijalci koji se i dalje drže razdjeljka na stranu i zoomeri koji ne odustaju od razdjeljka na sredini.

Izdvojeni članak

Hit frizura koju ove sezone jednostavno morate imati

Iako vam možda zvuči kao da je riječ o banalnoj stvari (a kao, jel, nije), razdjeljak zaista može promijeniti nečiji izgled. Pogledajte sada svoju trenutnu situaciju, i probajte samo na tren namjestiti drugačije. Prečudno, zar ne? U svakom slučaju, mi ćemo vam danas pokušati reći što je zaista idealno za vas – nema nikakve diskriminacije na osnovi godine rođenja, već donosimo ‘objektivne’ kriterije koji vam mogu pomoći pri odabiru vaše frizure. Najgore što se može dogoditi jest da već živite najbolje što možete!

Okruglo lice

Kako piše Byrdie, ako imate okruglo lice – možete praktički birati što vam se više sviđa. Najbolje će vam doduše stajati razdjeljak na sredini, ili onaj skroz sa strane. Tako se postiže iluzija simetrije lica, ali se ono i vizualno izduži. Ako vas zanima kakva frizura bi vam najbolje išla uz to, možete ovo shvatiti kao znak da je vrijeme za kratku kosu. Priznajte, i sami razmišljate o tome već neko vrijeme…

Kockasto lice

U ovom slučaju, bolji izbor će ipak biti milenijalski razdjeljak na stranu. Ono što je bitno za naglasiti jest da ne smijete ‘povući crtu’ predaleko, jer ćete tako samo još više naglasiti kutove kockastog lica. Također, ako želite pratiti trendove, možete se odlučiti za šiške ‘zavjesice’. One skoro svima dobro stoje, ali vama pogotovo!

Ovalno lice

Ako imate ovalno lice, onda ste dobili na genetskoj lutriji – vama zaista sve pristaje. Možete se tako odlučiti i za razdjeljak na sredini, ili na stranu. Što je još bitnije, ne morate se uvijek držati istoga. Kako se vaše raspoloženje mijenja, tako se i vi možete prilagoditi. Sjetite se: razdjeljak na stranu je dobar za postizanje volumena, a onaj na sredini ako želite naglasiti lice!

Srcoliko lice

Ovom obliku lica sasvim sigurno najbolje pristaje razdjeljak na stranu. Tako ćete ublažiti jake crte lica i postići željenu iluziju. Ako se borite s time da razdjeljak namjestite na stranu, pozabavite se time kada operete kosu, a prije sušenja – u slučaju nužde, poslužite se prvih nekoliko puta i gelom za oblikovanje kose.

Trokutasto lice

Ponovno, odlučite se za razdjeljak na stranu. Jednostavno će prirodnije izgledati uz vaše crte lica. Također, izbjegavajte šiške koje će vas još dodatno vizualno skratiti. Najbolje će vam stajati kratka kosa, a ove godine inspiraciju možete crpiti na sve strane – lob frizure su ponovno u trendu!

Dugačko lice

I za sam kraj, potpuna suprotnost. Svakako stavite razdjeljak na sredinu, jer će to pomoći u postizanju iluzije ‘okruglosti’, a ako želite, možete se okušati i u šiškama. Iako ih prati loša reputacija, riječ je o jednoj od najzahvalnijih frizura.