U četvrtak se emitira stota epizoda znanstvene emisije ‘Treći element’

Popularno znanstvena emisija na Hrvatskoj Radio Televiziji, ‘Treći element’, nastoji približiti aktualne znanstvene teme kroz razgovor s hrvatskim znanstvenicima. Emitira se od 2013., a ovaj četvrtak će se emitirati stota epizoda ove emisije.

Treći element; screenshot: Facebook

Jubilarna 350. Potjera: Ovo su najvažniji brojevi popularnog kviza

‘Treći element’, znanstvena emisija koja se od 2013. emitira na HRT-u, ovoga će četvrtka doživjeti svoje stoto emitiranje.

– U jubilarnom stotom ‘Trećem elementu’ sumiramo do sada obrađene teme te donosimo neke od najzanimljivijih trenutaka koji su obilježili ‘Treći element’. Pridružite nam se u slavlju, pozivaju gledatelje.

Trenutno je u tijeku treća sezona emisije, a voditelji su znanstvenici Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Saša Ceci i dr.sc. Marko Košiček.

Osim zanimljivih gostiju koji kroz epizode nastoje publici približiti znanstvene teme, serija aktivno poziva svoje gledatelje na Facebook stranicu Trećeg elementa na kojoj stavljaju kratke vijesti iz znanosti, ali i linkove na web stranice ili video isječke koji dodatno pojašnjavaju temu. Na istom mjestu omogućuju gledateljima da naknadno postave pitanja znanstvenicima iz prethodne epizode.

Sve dosada emitirane epizode dostupne su na YouTube kanalu ‘Trećeg elementa’.

Odgovori