Pretraga

Državni tajnik demantirao Capakovu zamjenicu: Kaže da nema potrebe škole pretvoriti u cjepilišta

A- A+

Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kazao je danas kako nema potrebe da se škole pretvore u cjepilišta. U kontradikciji je to s jučerašnjom izjavom Ivane Pavić Šimetin, zamjenice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koja je kazala kako cijepljenje učenika počinje već najesen.

Tomsilav Paljak, Ivana Pavić Šimetin | screenshot: N1, HRT Otvoreno

– Krećemo s nastavom uživo u razredu. Kamo će nas daljnja situacija dovesti vidjet ćemo i donositi odluke u skladu s tim, rekao je danas za N1 Tomislav Paljak.

Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja na N1 televiziji komentirao je početak nove školske godine. Kazao je kako će epidemiološke mjere najvjerojatnije ostati iste kao i prošle godine. Podsjetio je da to znači obvezno nošenje maski u višim razredima i srednjim školama, nemiješanje odjela i dobrnih skupina u školama, kao i postojanje posebnih pravila u školskom prijevozu.

‘Razmišlja s ei o ublažavanju mjera’

– Razmišljamo da neke od tih mjera ublažimo. Ako će situacija biti loša ili kakva je bila prije, ostat će mjere kakve su bile prošle godine, naveo je uz napomeu da se razmatra opcija da se veće ovlasti daju školama, dok bi Ministarstvo i dalje davalo preporuke.

U Ministarstvu ne isključuju mogućnost cijepljenja djece po školama, ali u ovom trenutku ne razmišljaju o tome. Paljak je naveo da je cijepljenje trenutno dostupno svima koji se cijepiti žele.

– Na kraju krajeva roditelji odlučuju hoće li malodobnu djecu cijepiti ili ne. Mislim da zasad nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta. Interes nije takav da bi to bilo opravdano, rekao je Paljak za N1.

Pavić Šimetin govorila posve druge stvari

U kontradikciji je to s jučerašnjom izjavom Ivane Pavić Šimetin, zamjenice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka, koja je kazala kako cijepljenje učenika počinje već najesen.

Izdvojeni članak
ivana pavić šimetin

Capakova zamjenica opet o cijepljenju djece i učenika u školama: Kaže da kreće najesen

– Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole poput zdravstvenih i ugostiteljskih škola gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje. Cijepljenje će biti dobrovoljno, rekla je Pavić Šimetin sinoć za Novu TV.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap