Pretraga

Capakova zamjenica opet o cijepljenju djece i učenika u školama: Kaže da kreće najesen

A- A+

Ivana Pavić Šimetin, Capakova zamjenica iz HZJZ-a, sinoć je u Dnevniku govorila o cijepljenju djece pa najavila da ono po školama kreće već – najesen.

ivana pavić šimetin

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)
Foto: Youtube screenshot; HRT OTVORENO

U dnevniku Nove TV sinoć je gostovala Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Govorila je o cijepljenju učenika i djece te istkanula kako će se s tim krenuti već najesen, no i da će cijepljenje biti dobrovoljno.

– Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole poput zdravstvenih i ugostiteljskih škola gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje. Cijepljenje će biti dobrovoljno, rekla je za Novu TV.

Dodala je i kako se nadaju da neke županije zbog trenutno lošije epidemiološke situacije, neće morati s nastavom krenuti online.

– Važno je primjenjivati onaj princip koji smo imali tijekom prošle školske godine, da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole, zaključila je.

Capakova zamjenica opet o cijepljenju djece i učenika u školama: Kaže da kreće najesen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap