Pretraga

Capakova zamjenica opet o cijepljenju djece i učenika u školama: Kaže da kreće najesen

A- A+

Ivana Pavić Šimetin, Capakova zamjenica iz HZJZ-a, sinoć je u Dnevniku govorila o cijepljenju djece pa najavila da ono po školama kreće već – najesen.

ivana pavić šimetin

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)
Foto: Youtube screenshot; HRT OTVORENO

U dnevniku Nove TV sinoć je gostovala Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Govorila je o cijepljenju učenika i djece te istkanula kako će se s tim krenuti već najesen, no i da će cijepljenje biti dobrovoljno.

– Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole poput zdravstvenih i ugostiteljskih škola gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje. Cijepljenje će biti dobrovoljno, rekla je za Novu TV.

Dodala je i kako se nadaju da neke županije zbog trenutno lošije epidemiološke situacije, neće morati s nastavom krenuti online.

– Važno je primjenjivati onaj princip koji smo imali tijekom prošle školske godine, da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole, zaključila je.