Pretraga

Ministarstvo obrazovanja ostalo bez jednog državnog tajnika: ‘To je moja moralna obveza’

A- A+

Tomislav Paljak više nije državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Njegova je to odluka i, kako nam je rekao, ‘politička i moralna obveza’, nakon što je njegova stranka Reformisti izašla iz vladajuće koalicije. Ponosan je na suradnju s ministrom Radovanom Fuchsom i misli da se u Ministarstvu, za njegova mandata, radi dobar posao.

tomislav paljak

Tomislav Paljak od 1. listopada više neće biti državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja
Foto: Varaždinska županija | srednja.hr

Nakon što je Radimir Čačić, začetnik Reformista, najavio da se povlači iz Vlade, za očekivati je bilo da će za njim krenuti i neki lojalni politički partneri. Jedan od njih je Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja koji je od premijera zatražio da ga razriješi s te funkcije.

‘Normalno je i logično da odem’

Kratko smo porazgovarali s Paljkom, a on nam kaže da je zahtjev podnio prije nekih tjedan dana. Radit će do 1. listopada, kada istječe njegovih dvije godine rada u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

– To je moja politička i moralna obvezu. Moja stranka više nije dio vladajuće koalicije, normalno je i logično da ja odem s funkcije državnog tajnika, kazao nam je Paljak.

Posla je uvijek bilo na poziciji državnog tajnika, kaže nam, a suradnja s resornim ministrom Radovanom Fuchsom uvijek je bila dobra. Kada je stupio na tu dužnost u Ministarstvu, ističe Paljak, obećao je da će do zadnjeg dana raditi, a tako će i biti.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

Sutra počinje škola, a mi smo razgovarali s ministrom Fuchsom: Pitali smo ga kako će riješiti goruće probleme

Ponosan je što je bio Fuchsovog tima

Ponosan je, priznaje, što je bio dio Fuchsovog tima i smatra da se ‘pod palicom’ ministra radio dobar posao i da se još uvijek radi dobro. Vrijeme će, istaknuo je, sigurno pokazati da su odluke koje su se donosile u mandatu ministra Fuchsa bila kvalitetne za sustav. 

Premijeru i ministru je zahvalio što su mu prije dvije godine, na Čačićevu preporuku, ukazali povjerenje i prihvatili ga za državnog tajnika. Na naš upit zna li tko će ga eventualno zamijeniti, Paljak kaže da o tome ništa ne zna.

tomislav paljak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap