Pretraga

[Fotogalerija] Nitko nema bolju pilu od njih: Osječka škola dobila zanimljivu prinovu u svom voznom parku

A- A+

Osječka Poljoprivredna i veterinarska škola na svojih 8 hektara zemljišta proizvodi brojna dobra –  povrće, voće, začinsko bilje. Postoji ondje i vinograd, a od njega učenici i njihovi mentori proizvode vino. Tako učenici, kroz praksu i brojne projekte koji se u školi provode najbolje uče o čemu kroz  predavanja slušaju u nastavi. Od sada će to učenje biti još lakše, jer je njihov vozni park dobio nove alate – traktor i priključne strojeve.

– Projektom Zelena vizija osigurana su sredstva za kupnju novog traktora  i priključnih strojeva za potrebe škole. Više fotografija pogledajte u nastavku. Ministarstvo poljoprivrede je raspisalo natječaj krajem 2017. godine za prijavu projekata nabave opreme za srednje strukovne poljoprivredne škole. Naša škola je prijavila projekt iz kojeg je osigurano 171.824,38 HRK za kupnju novog voćarskog traktora  i priključnih strojeva te smo od danas ponosni vlasnici istog, poručili su iz škole.

Zaključuju, nabava ove opreme bitno će utjecati na modernizaciju proizvodnje na školskim proizvodnim površinama kao i na kvalitetu provedbe praktične nastave.

Svojim novim ‘pilama’ u voznom parku škola se pohvalila i na društvenim mrežama, gdje su i inače vrlo aktivni.