Pretraga

Glavna Agencija za školstvo ima novu, privremenu ravnateljicu: Doznali smo koliko je prijava na natječaju

Natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje pokrenut je još početkom lipnja. No, natječajni postupak još uvijek nije okončan, a dosadašnjoj ravnateljici Dubravki Brezak Stamać istekao je četverogodišnji mandat. Pa je Agencija na čelo te institucije imenovala v.d. ravnateljice, a tu dužnost obnaša Daria Kurtić.

Foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Kako smo pisali nedavno, bira se novi ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje. Natječaj je bio otvoren 7. lipnja. No, ovih su dana oni koji pomno prate web stranicu Agencije mogli uočiti da ova institucija od sada ima v.d. ravnateljice, a to je Daria Kurtić, inače viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost u Odsjeku za predmetnu nastavu.

Bivšoj ravnateljici istekao mandat usred natječajnog postupka

– Nakon isteka četverogodišnjeg mandata ravnateljice (mandat je istekao 30. lipnja 2023.) dr. sc. Dubravke Brezak Stamać zbog održavanja kontinuiteta rada Agencije za odgoj i obrazovanje Upravno vijeće Agencije izabralo vršitelja dužnosti ravnatelja Agencije, osobu iz redova viših savjetnika koji poznaju funkcioniranje rada unutrašnjeg ustrojstva Agencije, odgovaraju na naš upit iz AZOO-a.

Kurtić je na to mjesto imenovana s 2. srpnjem. A što se tiče natječajnog postupka za izbor novog ravnatelja Agencije, on još uvijek nije okončan.

Izdvojeni članak
AZOO

Traži se novi ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, evo koje uvjete mora zadovoljiti i što će raditi

Na natječaj za ravnatelja stiglo sedam prijava

– Na natječaj za odabir ravnatelja Agencije pristiglo je sedam prijava te natječajni postupak još uvijek traje, odgovaraju na naš upit iz AZOO-a.

Podsjetimo, kandidat za ravnatelja mora imati završen najmanje diplomski sveučilišni studij ili integrirani prijediplomski i diplomski sveučilišni studij. Uvjet je i najmanje deset godina radnog iskustva u obrazovanju ili u znanstvenoj djelatnosti u području odgoja i obrazovanja. U natječaju piše i da je potrebno zadovoljiti uvjete propisane člankom 20. Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje, odnosno uvjeti propisani člankom 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i člankom 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Ti članci spomenutih zakona propisuju koja su kaznena djela zapreke za zapošljavanje na ovo radno mjesto.