Pretraga

Grad Zagreb donio odluku o modelu nastave za idući tjedan, pogledate tko je u školi

A- A+

Grad Zagreb donio je odluku o nastavi u sljedećem tjednu. Prema njoj, modeli će ostati isti kao i ovog tjedna, dakle na online nastavi su samo srednjoškolci, izuzev maturanta.

Foto: D. Kovačević|srednja.hr

Kako doznaje Jutarnji list, Stožer CZ Grada Zagreba donio odluku po kojoj se nastava za učenike u zagrebačkim školama od 3. svibnja nastavlja po istom modelu kao i u ovome tjednu. Tako će nastavu ‘licem u lice’, odnosno po modelu A, i dalje imati svi učenici osnovnih škola, dok srednjoškolci, izuzev maturanata, nastavljaju s online nastavom.

Jutarnji piše i da je prema današnjim podacima Gradskog ureda za obrazovanje pozitivan 291 učenik, kao i 154 djelatnika osnovnih i srednjih škola. U ovome trenutku 3.200 zagrebačkih učenika je u samoizolaciji, a u zadnja 24 sata bilježi se porast od 434 u odnosu na dan ranije.

Očekuje se da će danas i sutra sve županije odlučiti o tome kako će idući tjedan izgledati nastava. Podsjetimo, Istarska županija jučer je donijela odluku da se u škole vrate maturanti, koji su uz učenike od 1. do 4. razreda osnovnih jedina skupina učenika koja sluša nastavu po A modelu. Više o odluci Istarske županije čitajte ovdje.