Pretraga

Incident u Zadru, učenici profesorici u piće ulili dezinficijens koji je popila: Završila u bolnici

A- A+

Nastavnica zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna završila je u bolnici nakon što su joj učenici u bocu vode ulili dezinficijens. Ravnateljica škole za krivca najavljuje najstože kazne.

foto: Kelly Sikkema / Unsplash

Kako javlja portal057, profesorica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u zadru završila je na hitnom prijemu nakon što joj je netko od učenika u piće ulio dezinficijens. Kako doznaje potral057, dezinficijens su ulili u njezinu bocu s vodom te je nakon ispijanja sadržaja morala potražiti liječničku pomoć. Nakon obrade u Općoj bolnici Zadar puštena je na kućnu njegu.

– Policija ima saznanja o navedenom događaju te provodi izvide kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti za daljnju obradu, izjavila za potal057 glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Trovanje djelatnice potvrdila im je i ravnateljica škole Marjana Bakmaz, koja kaže kako obavljaju razgovore s učenicima i roditeljima te za krivca najavljuje najstrožije sankcije.

– Srećom, djelatnica je dobro i već sutra se vraća na posao, zaključila je Bakmaz za potal057.

Nadopuna teksta – četvrtak, 13.40 sati

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako policija provodi izvide o navedenom događaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti za daljnju obradu.

– Nakon obrade od strane policije očekujemo za počinitelja adekvatne sankcije, poručuju iz Ministarstva.

Kažu kako su kontaktirali školu te kako im je ravnateljica Marjana Bakmaz rekla da “školski djelatnici obavljaju razgovore s učenicima i njihovim roditeljima kako bi utvrdili sve okolnosti događaja”.

– Prema riječima ravnateljice, odmah nakon događaja, profesorici je pružena liječnička pomoć nakon čega je otpuštena na kućnu njegu. Nakon što se utvrde sve okolnosti događaja sazvat će se sjednica nastavničkog vijeća na kojoj će se odlučiti o sankcijama, zaključuju iz Ministarstva.

Nadopuna teksta – četvrtak, 13.50 sati

O navedenom događaju konaktirali smo i Policijsku upravu zadarsku iz koje kažu kkao policija ima saznanja za navedeni događaj.

– U tijeku su provjere kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti vezane za taj događaj, a po završetku, pravovremeno ćemo izvijestiti javnost, poručuju iz policije.