Pretraga

U jakoj konkurenciji CARNET-ov projekt svrstan u 12 najboljih u svijetu

A- A+

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt ‘e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola’ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu. Konkurenciju su CARNET-ovom projektu činila 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

U sjedištu UNESCO-a u Parizu jučer je održana dodjela nagrada projektima koji kroz primjenu IKT-a poboljšavaju kvalitetu obrazovanja, među kojima je i CARNET-ov projekt e-Škole, koji se našao u 12 najboljih u svijetu. Kao predstavnice tog pilot projekta, dodjeli su nazočile Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, koje su ujedno i predstavile projekt okupljenima na svečanosti.

Izdvojeni članak

Učenje teških predmeta konačno i u Hrvatskoj postaje zabavno: Za test iz fizike pripremite se uz pomoć recepta za kolače

– Važnost tehnologije u današnjem svijetu i društvu neupitna je, a njeno korištenje u obrazovanju osigurava da učenici i u školi imaju prilike koristiti alate i način rada koji ih okružuju u svakodnevnom životu. CARNET već dugi niz godina predano radi na informatizaciji obrazovnih ustanova i poticanju uporabe IKT-a u učenju i poučavanju kroz niz programa, aktivnosti i projekata. Projekt e-Škole kruna je tih napora, a osobito smo ponosni što je kvaliteta projekta prepoznata i u velikoj konkurenciji na globalnoj razini. Radujemo se i aktivno pripremamo nastavak ovog pilot projekta uključivanjem još većeg broja škola za još snažniji doprinos razvoju hrvatskog obrazovnog sustava, izjavila je Branka Vuk tijekom  dodjele UNESCO-ve nagrade, dodajući kako ovo priznanje ukazuje da su najbolja praksa i modeli koje provodi CARNET u sklopu pilot projekta e-Škole prepoznati na globalnoj razini te da je kvaliteta kreativnih načina uporabe IKT-a u obrazovanju iznimno važna.

Nagrada UNESCO King Hamad bin Isa Al-Khalifa od 2005. godine prepoznaje inovativne načine korištenja novih tehnologija u širenju obrazovnih mogućnosti kroz pružanje pristupa kvalitetnom obrazovanju te omogućavanje cjeloživotnog učenja. Nagradu financira Kraljevina Bahrein, a dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koje provode izvrsne projekte s ciljem poboljšanja poučavanja i učenja u digitalnom dobu.

U sklopu dodjeljivanja nagrade međunarodni žiri odabire dva najbolja projekta i deset finalista, a svake godine natjecanje ima i specifičnu temu. Za 2017. godinu tema je bila ‘Korištenje IKT-a u svrhu sveobuhvatnijeg pristupa kvalitetnom obrazovanju’ te su posebno vrednovani projekti čiji je cilj omogućiti približavanje visokokvalitetnog obrazovanja socio-ekonomskim skupinama u nepovoljnijem položaju.

U jakoj konkurenciji CARNET-ov projekt svrstan u 12 najboljih u svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap