Pretraga

Još dvije županije objavile da polugodište počinje online nastavom za dio učenika

A- A+

U posljednjem smo tjednu praznika, a još uvijek nije poznato kako će u većini županija u ponedjeljak započeti nastava. Nakon Primorsko-goranske, i Istarska županija donijela je odluku da se do kraja siječnja nastava izvodi online za učenike srednjih škola i učenike viših razreda osnovne. Takvu preporuku za svoje škole donijela i Varaždinska županija.

Dopuna 12. siječnja u 14:16: Ministar Fuchs otkrio je kako će izgledati početak polugodišta na današnjoj konferenciji za medije, detalje doznajte OVDJE.

nastava online, škola kod kuće

foto: Valentina Gaščić|srednja.hr

Nakon Primorsko-goranske i Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama u drugom polugodištu, do 31. siječnja 2021. godine.

U Istri samo najmlađi idu u škole

Prema toj odluci, nastava će se odvijati online, odnosno prema C modelu, u svim srednjim školama te u osnovnim školama za učenike od petog do osmog razreda. Nastava u osnovnim školama za učenike od prvog do četvrtog razreda odvijat će se prema modelu A, odnosno uživo ‘licem u lice’.

– Odluka je donesena temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju broja novozaraženih i hospitaliziranih osoba u Istarskoj županiji tijekom posljednjih mjesec dana, a istovremeno uzimajući u obzir povećanu mobilnost građana i s time povećani broj ostvarenih kontakata u navedenom razdoblju – te uz pozitivno očitovanje ravnatelja osnovnih i srednjih škola na području Istarske županije i njihovih osnivača Istarske županije, Grada Pule, Grada Rovinja, Grada Poreča, Grada Umaga, Grada Labina i Grada Pazin, stoji u priopćenju Istarske županije.

Izdvojeni članak

Prva županija odlučila: Srednjoškolci i učenici viših razreda osnovnih na online nastavi do kraja siječnja

Varaždinska online nastavu preporučila i visokim učilištima

Varaždinska županija, donijela je pak zaključak kojim je osnivačima i ravnateljima škola dala preporuku da se za srednjoškolce i učenike viših razreda osnovnih škola nastava također organizira prema modelu C, dakle, na daljinu. Kako pišu Varaždinske vijesti, u preporuci ove županije stoji da bi se takva nastava trebala odvijati do 31. siječnja.

Isto tako izdana je preporuka visokim učilištima na području Varaždinske županije da nastavu organiziraju prvenstveno na daljinu, uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave kod koje bi nastava na daljinu u velikoj mjeri narušila ishode obrazovanja, do 31. siječnja 2021. godine.

nastava online, škola kod kuće
Share via
Copy link
Powered by Social Snap