Pretraga

Istekla preporuka o online nastavi u Osječko-baranjskoj, stožer objavio što će biti dalje sa školom

A- A+

Osječko-baranjska županija (OBŽ) jedina je na županijskoj razini donijela preporuku o prelasku na online nastavu. Ta odluka istječe ovog petka i neće se produljivati. Iz stožera (OBŽ) sada preporučuju da sve škole u kojima su se za to stekli uvjeti, prijeđu na model A, odnosno nastavu uživo.

Ilustracija: Pixabay

Posljednjih nekoliko tjedana bilježe se veliki brojevi zaraženih u školama, a epidemiolozi više ni nisu u mogućnosti bilježiti sve kontakte i samoizolacije pa se ni ne zna konačan broj učenika kojima je trenutno ta mjera određena. Zbog takve epidemiološke situacije brojne škole prelaze na online nastavu, a jedina koja je na županijskoj razini 18. siječnja donijela preporuku za prelazak na model C bila je Osječko-baranjska županija (OBŽ). Ta preporuka istječe ovog petka i neće se produljivati, potvrđeno je iz stožera te županije.

– Preporuka Stožera civilne zaštite OBŽ o online nastavi za učenike viših razreda osnovnih škola i sve srednje škole danas istječe te više neće biti na snazi, a podsjećam da je riječ o preporuci te da su već ovog tjedna škole gdje su se stekli uvjeti krenule s nastavom po A modelu. Stalno naglašavamo da je djeci mjesto u školi, da je osim odgojnog i obrazovnog dijela za djecu izuzetno važna i njihova socijalizacija u njihovom prirodnom okuženju, a naravno da je zdravlje na prvom mjestu i da djecu treba zaštititi. Stoga, gdje su se stekli uvjeti djeca će se vratiti na redovnu nastavu, a znamo da u sadašnjim uvjetima nije lako sve to organizirati – kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Podsjetimo, Ministarstvo obrazovanja bilo je odlučno oko toga da se škole na nacionalnoj razini neće zatvarati, a preporučili su da se na online nastavu ne prelazi niti na županijskoj razini, nego na školskoj, ovisno o epidemiološkoj situaciji u svakoj školi. Sredinom ovoga tjedna online nastava provodila se u oko 250 škola. Kako bi se to što manje događalo i što manji broj učenika odlazio u samoizolaciju, odlučeno je da će se u škole uvesti nova mjera – samotestiranje učenika ponedjeljkom prije nastave. Više o tome čitajte na poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap