Pretraga

Lista najboljih nastavnika u Hrvatskoj dopunjena 181 imenom: Provjerite je li među njima vaš profa

A- A+

Novih 181 odgojno obrazovnih djelatnika bit će sredinom veljače promovirano u viša zvanja, zvanje savjetnika i zvanje mentora. Svojevrsna je to nagrada najboljima u sustavu, onima koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini.

Nakon što je proteklog tjedna 367 odgojno-obrazovnih djelatnika promovirano u viša znanja, novi krug promocije bit će održan već 14. veljače, priopćili su iz Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO).

Bit će promovirana 181 osoba

– Promoviran će biti 181 odgojno-obrazovni radnik, iz predškolskih ustanova 23 odgojitelja i stručna suradnika, iz osnovnih škola 104 učitelja i stručnih suradnika, a iz srednjih škola i učeničkih domova 54 nastavnika, stručna suradnika i odgajatelja.  Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika održat će se 14. veljače 2020. godine u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu s početkom u 12 sati, priopćeno je iz AZOO-a.

U nastavku možete vidjeti popis odgojno-obrazovnih djelatnika koji će ovoga mjeseca biti promovirani u više zvanje. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknite ovdje.

 
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [489.32 KB]

Što su zvanja mentora i savjetnika?

Kako stoji u Pravilniku o napredovanju odgojno-obrazovnih djelatnika, u zvanje mentora mogu napredovati odgojno-obrazovni radnici koji u školama obavljaju poslove učitelja, nastavnika, odgajatelja, ravnatelja ili stručnog suradnika najmanje pet godina. Uvjet je i položen stručni ispit re kontinuirani profesionalni razvoj u trajanju od najmanje 100 sati u posljednjih pet godina.

Izdvojeni članak

Bili smo na promociji najboljih učitelja i nastavnika: Ovo su novi mentori i savjetnici

Zvanje savjetnika viša je razina i u nju se biraju već spomenuti odgojno-obrazovni radnici čije je radno iskustvo najmanje deset godina, a prethodno su proveli pet godina u zvanju mentora. Također moraju imati položen stručni ispit te kontinuirani profesionalni razvoj u trajanju od najmanje 150 sati u posljednjih pet godina.

Uz to, za izbor u ova znanja vrednuju se aktivnosti nastavnika, primjerice, organizacija natjecanja, mentorstvo učenicima i studentima, sudjelovanja i održavanja predavanja i raznih radionica, rada u stručnim vijećima, objavljivanja stručnih radova te rada na unaprjeđenju škole i samog obrazovnog sustava. U oba zvanja nastavnici se biraju na pet godina. Promoviranjem u zvanje mentora i savjetnika, osim titule, nastavnici dobivaju i uvećanu plaću. No, istovremeno se povećavaju i njihove obaveze, pa će im tako dio radnog vremena od sada odlaziti za potrebe Ministarstva znanosti i obrazovanja.