Pretraga

Najbolji hrvatski profesori nagrađeni napredovanjem i većom plaćom

A- A+

Najbolji hrvatski odgojitelji, učitelji i nastavnici za svoj su dugogodišnji trud u četvrtak nagrađeni promocijom u zvanje mentora. U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u zagrebu ravnateljica AZOO-a Jadranka Žarković-Pečenković i pomoćnik Ministra obrazovanja Roko Andričević dodijelili su im svečana priznanja kojima su potvrdili njihovo zasluženo napredovanje.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu promovirano je 353 odgojno-obrazovnih radnika. Status mentora u predškolskim ustanovama dobilo je 27 odgojitelja i stručnih suradnika, u osnovnim školama 208 učitelja, a u srednjim školama i učeničkim domovima 118 profesora.

Izdvojeni članak

Toni Milun poručio nastavnicima da budu hrabri i preuzmu odgovornost

‘Ova promocija je zapravo nagrada za moj dugogodišnji rad’

– U biti sam jako uzbuđena zbog ovog događaja danas, jer mi to kao profesorici znači jako puno. Ova promocija je zapravo nagrada za moj dugogodišnji rad koji sam uložila za svoje učenike i školu, objasnila je profesorica povijesti Martina Glučina iz Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen.

Bodove za promociju profesorica Glučina skupila je na školskim projektima u kojima je s kolegama sudjelovala kako bi poboljšali uvjete za svoje učenike te promovirali znanje i obrazovanje.

Izdvojeni članak

Nastava povijesti ‘štreberska’ i puna mitova, a nastavnici bez stava

Promocija je logičan slijed za ljude koji se usavršavaju u svom poslu

Tako su, na primjer, kroz program Iris Illyrica učenici ‘Poljoprivredne škole iz Opuzena’ kroz radionice tijekom redovne nastave istražili mitološku pozadinu biljke iris, ali su kroz projekt povezali i svoja teorijska te praktična znanja o svojstvima i načinu uzgoja ove lijepe biljke koja se koristi i u proizvodnji parfema.

– Ova promocija je logičan slijed za ljude koji se kontinuirano usavršavaju u svom poslu. Ako kao profesor sudjelujete na skupovima i educirate se ovo je zapravo jedna prirodna stepenica, rekao nam je u NSK Mislav Papec, profesor tjelesne i zdravstvene kulture Grafičke škole u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Pismo profesorice: Kritičari nisu svjesni naših poteškoća

Novi kurikulumi tjelesnog za strukovne škole velika su revolucija

Profesor Papec nam je otkrio da, osim što je redovito sudjelovao na skupovima te sa svojim učenicima odlazio na sportska natjecanja, na nastavi koristi suvremene metode rada koje pomažu u razvoju učenika.

– Konkretno, za strukovne škole su se pojavili novi kurikulumi pa se za svaki razredni odjel radi poseban nastavni plan. To je sigurno jedna velika revolucija jer se prilagođavamo potrebama naših učenika s obzirom na zanimanja koja će oni obavljati po završetku obrazovanja. Na primjer, ako se u našoj školi educiraju za neko zanimanje u kojem će često boraviti na visini, veći fokus je na vježbama za ravnotežu, koje služe kao prevencija za eventualne opasnosti koje ih čekaju, rekao nam je Papec.

U fotogaleriji na vrhu pokušajte pronaći svoje profesore ili u popisima ispod provjerite jesu li vaši nastavnici među najboljima: