Pretraga

Oduševila terenskom nastavom: Profesorica odvela svoje sedmaše na koncert u Tvornicu

A- A+

Ana Bajo je učiteljica matematike koja proteklih 11 godina radi u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Zagrebu. Razrednica 7. razreda velika je zaljubljenica u glazbu, a na satu razrednika provodi projekt pod nazivom „Glazbena abeceda“ kroz koji djecu uči o rocku. Proteklog je vikenda s projektom otišla korak dalje i dokazala kako terenska nastava doista može biti zabavna – svoje je učenike u petak odvela na koncert omiljenog joj benda, Partibrejkersa, u Tvornicu Kulture.

Foto: Ana Bajo/Facebook

Znanstveno je dokazano, tvrdi, da odlazak na koncerte potiče osjećaj sreće i zadovoljstva samim sobom. Ideja da sedmaše izvede na nastup Partibrejkersa rodila se nakon što je učenik Mak Terbovc, u sklopu SRZ-a na kojem svi moraju napraviti prezentaciju o jednom bendu, predstavio navedenu grupu, što je izazvalo pozitivne reakcije kod njegovih kolega.

Podrška roditelja za neobičan plan

Izdvojeni članak

Omiljeni profesor na oproštajki pripremio nezapamćeni spektakl: ‘Ja sam plakala na ovo’

Bajo je tri dana prije koncerta odlučila kontaktirati organizatore te tražiti popust na karte s obzirom da je riječ o grupi djece.

– Kada sam dan prije koncerta dobila od organizatora neočekivano veliku podršku, odlučila sam napokon kontaktirati i roditelje. Roditelji su podržali ideju i organizirali se u prevoženju djece od Tvornice i nazad, jer je koncert bio poprilično kasno, kaže.

Plan je bio malo lud i fora u isto vrijeme.

– Razrednica nam je rekla da nas želi odvesti na koncert Partibrejkersa i to mi je bilo skroz fora, ali malo ludo, jer smo mi ipak njen razred i imamo 13 godina, rekla je učenica Luna Culjak.

Prvi koncert u životu

Dosta ih je bend čulo tek na „Glazbenoj abecedi“ i svidjela im se ideja.

– Svidjela nam se ideja da idemo zajedno na koncert. Iako većina nas nije bila fan Partibrejkersa, znali smo za njih jer smo upoznati s njima na Glazbenoj abecedi, ističe sedmašica Morana Svetina.

Nekima od njih, poput Marka Novaka, Lare Jarki, Ive Babić te Alme Orlić, bio je tek prvi ili drugi koncert u životu. Očekivano, kod pojedinaca je ideja o pohađanju koncerta bila iznenađenje.

– Kada nam je profesorica predložila da idemo na koncert, iznenadila sam se jer nikad nisam čula da je netko s razredom bio na koncertu, ali sam se i radovala jer nikad nisam s prijateljima išla na koncert, rekla je školarka Marta Ćavar.

‘Čudno su nas gledali, ali bilo je to iskustvo za pamćenje’

Bajo kaže da od uzbuđenja noć prije nije mogla spavati. Bilo joj je divno gledati kako djeca uživaju u glazbi i sjajnim izvođačima. Partibrejkersi su na pozornicu stupili nakon 22 sata, a koncert okončali nakon ponoći. Djeca su bila prepuna dojmova.

https://www.facebook.com/ana.bajo.3/posts/2092218594227144

– Svi smo se odlično zabavljali, atmosfera je bila super, koncert je bio izvrstan i oni su bili skroz ludi i zabavni. Vidjelo se da svi uživamo i jako mi je drago što smo imali priliku na takvo što otići i to još sa svojom razrednicom, kaže Culjak.

Terbovc, koji je i djelomično zaslužan za ideju terenske nastave, nije bio iznenađen izletom.

Izdvojeni članak

Riječki sedmaši i osmaši nastavljaju svoje građansko obrazovanje: Od ove školske godine GOO i u višim razredima

– Kad smo došli tamo, bilo je puno ljudi i svirali su Pankrti, koji su bili dobri. Kad su došli Partibrejkersi, svi su počeli pljeskati i derati se. Njihove pjesme su sve fenomenalne, i uvelo je nekakvu energiju u nas. Svi smo pjevali, iako nismo znali većinu pjesama, osim par hitova. Mislim da smo se svi jako dobro zabavili, i da je to bilo iskustvo za pamćenje.

Iako su ih pojedinci čudno gledali i pitali se što tamo rade, rado bi to ponovno iskusili.

– Proveo sam se jako dobro i ponovio bih to opet, rekao je Matej Bedenic.

Zahvala organizatorima

Učiteljica Bajo je, naposljetku, posebno nahvalila organizatora koncerta Sanjina Đukića, koji je osigurao besplatne karte za svu djecu.

– Bez sjajnog čovjeka poput njega, od ove ideje ne bi bilo ništa, rekla je za kraj Ana Bajo.

https://www.facebook.com/ana.bajo.3/videos/2092213657560971/?permPage=1