Pretraga

Preminuo dugogodišnji profesor iz Požege: Pamtit ćemo ga po marljivom radu, humoru i optimizmu

A- A+

Tužna vijest stiže iz Požege – preminuo je dugogodišnji profesor u Gimnaziji Požega, Stjepan Katanić – Kemo. U toj je školi niz godina predavao matematiku i fiziku.

Stjepan Katanić

Stjepan Katanić | foto: Gimnazija Požega

Gimnazija Požega ovih je dana zavijena u crno – nakon borbe s teškom bolešću napustio preminuo je umirovljeni profesor matematike i fizike Stjepan Katanić – Kemo.

– Profesor Katanić završio je Gimnaziju u Slavonskoj Požegi, a nakon toga upisao Pedagošku akademiju u Slavonskom Brodu. Obrazovni put nastavio je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci gdje je stekao titulu profesora matematike i fizike. Godine 1973. zaposlio se kao nastavnik matematike u Osnovnoj školi u Kaptolu gdje je radio do 1977. godine kada postaje zaposlenik Gimnazije u Slavonskoj Požegi, navode iz požeške gimnazije.

Nakon što je ondje ukinut gimnazijski program, zaposlio se je u Centru za usmjereno obrazovanje ‘Zvonko Brkić’. Ondje je prilikom razdruživanja i ponovne uspostave samostalnog gimnazijskog programa bio i vršitelj dužnosti ravnatelja. Od 1992. godine do umirovljenja 2017. godine radio je kao profesor matematike u Gimnaziji Požega.

– Profesor Katanić ostat će upamćen po marljivom radu s učenicima tijekom dugogodišnjeg radnog vijeka, a kolege će ga pamtiti po prepoznatljivom humoru i optimizmu s kojim je pristupao svim životnim nedaćama, navode iz