Pretraga

Preminuo omiljeni profesor tjelesnog: Dalmacija će ga pamtiti kao istinskog gospodina sporta

A- A+

U Split je stigla tužna vijest da je u 82. godini preminuo Mihovil Rajević, istaknuti profesor kineziologije koji je s ljubavlju dijelio svoje znanje s generacijama učenika Komercijalno-trgovačke škole u Splitu. Prijatelji, kolege i poznanici opraštaju se i ističu da će ga Split i Dalmacija pamtiti kao istinskog gospodina sporta i sportske pedagogije. Ispraćaj će se održati u petak, 15. prosinca, u 15 sati na gradskom groblju u Supetru.

Profesor Mihovil Rajević/ilustracija | foto: Komercijalno-trgovačka škola Split/obrada Canva

Ovog tjedna je u 82. godini preminuo Mihovil Rajević, omiljeni profesor kineziologije koji je predavao mnogim generacijama učenika Komercijalno-trgovačke škole u Splitu u kojoj je radio od 1976. do 2008. godine. Rođen je 8. prosinca 1942. u Supetru na otoku Braču, a bio je osnivač i predvodnik Športsko-školskog kluba ‘Merkur’.

U mladosti je postigao značajne uspjehe u gimnastici i borilačkim sportovima te je obnašao važne funkcije kao predsjednik Društva pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Split. Bio je predsjednik Košarkaškog saveza općine Split, kao i član organizacijskog odbora međunarodnog kongresa AISEP-a 1979. godine. Sudjelovao je aktivno u organizaciji događanja poput MIS-a 79. i A90.

Izdvojeni članak

Saborski zastupnik održao dirljivi govor za preminulog profesora: ‘Takvi ljudi su iznimno rijetki’

Radio je i kao košarkaški trener u saveznom rangu natjecanja, vodio je kultni Dalvin, a osnivač je i trener prve košarkaške športske škole košarkašica, a bio je ujedno i nogometni sudac saveznog ranga. Na završnim republičkim natjecanjima sa svojim učenicima osvojio je brojna odličja. Također, dobitnik je državne nagrade za sport ‘Franjo Bučar’ 2003. godine.

Prijatelji, kolege i poznanici ističu da će Split i Dalmacija pamtiti profesora Rajevića kao istinskog gospodina sporta i sportske pedagogije, te kao humanista uvijek spremanog priskočiti u pomoć potrebitima. Ispraćaj će se održati u petak, 15. prosinca, u 15 sati na gradskom groblju u Supetru.