Pretraga

Profesor koji se sukobio s učenikom neće dobiti otkaz: Školski odbor odbio dati suglasnost

A- A+

Profesor koji se u prosincu fizički sukobio s učenikom u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića ipak neće dobiti otkaz. Školski odbor odbio je dati suglasnost za otkaz profesoru. Profesor tako ostaje raditi, a trenutno je na bolovanju.

Učionica

Učionica | foto: Canva

Profesor koji se s učenikom sukobio u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića neće dobiti otkaz. Školski odbor odbio je dati suglasnost za njegov otkaz, piše N1.info.hr.

Pravnica Sindikata Preporod Milka Rodić za istoimeni medij potvrdila je da profesor ostaje raditi, ali da je trenutno na bolovanju. Podsjetimo, sredinom prosinca u javnost je izašla snimka fizičkog sukoba nastavnika i učenika u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu. Odmah potom ravnateljica škole pokrenula je postupak otkazivanja o radu spomenutog nastavnika, no školski odbor odbio je dati suglasnost za to.

Izdvojeni članak

Psiholozi o Strojarskoj: Odgovornost za atmosferu u školi i upravljanje sukobima uvijek imaju odrasli

Nastavnik je nakon incidenta završio u istražnom zatvoru odakle je ipak ubrzo pušten. Na njegovu stranu stali su profesori koji su zazivali prosvjed podrške, ali i dio učenika. Pismom su se oglasili ostali profesori iz te škole, a SDP i Hrvatski suverenisti tražili su javnu ispriku ministra Fuchsa koji je kazao da je nastavnik bio pijan iako to još uvijek nije dokazano.

Profesor je u međuvremenu priznao krivicu, no opovrgao je navode da je bio pod utjecajem alkohola. Istaknuo je niz provokacija učenika koji su ga izazivali. Doznalo se i da je profesor u teškom psihičkom stanju zbog više obiteljskih tragedija. Ravnateljici škole poslali smo upit jesu li učenicima u međuvremenu izrečene pedagoške mjere, a odgovor ćemo objaviti ako i kada ga dobijemo.

Dopuna teksta 4. siječnja u 14:31

Dva učenika koje se na videosnimci vidi da se sukobljavaju s nastavnikom u Strojarsko tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu dobila su opomene pred isključenje. Više pročitajte ovdje.