Pretraga

Profesor svima dijeli besplatne instrukcije iz matematike

A- A+

Većini srednjoškolaca na oči padne mrak kad netko spomene matematiku. Razumijevanje, ali i vježbanje matematike predstavlja velike probleme, posebno jer profesori ne mogu pomoći svakom učeniku pojedinačno da shvati gradivo. No, sada i za to postoji rješenje, jer na scenu stupa profesor Toni Milun. Pod motom ‘znanje mora biti besplatno i dostupno svima’ profesor i njegov Funny Maths tim pomoću videa, preko interneta, daju instrukcije iz matematike za sve.

Foto: Screenshot YouTube

Kako ističu na svom portalu Where maths is fun,sve je počelo jedno lijepog dana kada je jedan od bivših učenika ovog profesora zamolio da mu pomogne pokazati svima kako matematika nije bauk.

Iako je prvi video nastao uz loše tehničke uvjete, a i laganu početničku tremu, s vremenom su i profesor i suradnici napredovali. Danas snimaju videa kao od šale i diljem zemlje (a i šire) pomažu u shvaćanju i najtežih matematičkih lekcija. Uz sve to i njihov se tim proširio, pa tako svakog dana sve više ljudi besplatno pomaže srednjoškolcima diljem zemlje.

Sve je počelo običnom kavom…a nastavilo se internet instukcijama za sve

Otvorite li njihov portal, nećete se dugo gubiti u potrazi za željenim znanjima. Osim srednjoškolaca, koji među kategorijama mogu pronaći svoj razred i željenu matematičku lekciju, tu posebna znanja mogu naći i studenti, kao i oni kojima je potreban podsjetnik iz poslovne matematike, statistike, pa čak i hrvatskog jezika. Uz to, tu su posebne kategorije posvećene državnoj maturi iz često problematične fizike i matematike. Sve što vam nekad ili nikad nije bilo jasno, a tiče se brojeva, možete naći na ovom portalu.

Konačni lijek za bolnu matematiku?

Mnogo je zadovoljnih posjetitelja portala koji ispod matematičkih lekcija ostavljaju zahvalne komentare. Koliko su ovi video uraci doista dobri i pomažu li u lakšem svladavanju matematičkog gradiva, na vama je da procjenite. Mi u redakciji svoju smo matematiku odradili, ali ponovni pregled matematičkih uradaka objasnio nam je neke, nikad shvaćene pojmove. No, ne zaboravite. I uz dobre instrukcije, trebat će vam vježba. Matematika bez vježbe je kao hrana bez soli, pa unatoč dobroj poduci i kvalitetnim instrukcijama, svejedno vježbajte.