Pretraga

Razred mjeseca: Maturanti u Puli pronašli test koji su trebali pisati pa sve pošteno priznali profesoru

A- A+

Profesor hrvatskog jezika i povijesti Filip Zoričić, koji predaje u Gimnaziji Pula, pohvalio je maturante svoje škole zbog poteza koji je zaslužio nagradu za fair play godine! Naime, u petak mu je ostala kopija testa u školskoj knjižnici te ga je netko našao i odnio maturantima, kako bi imali pitanja za test, koji su trebali pisati jučer.

No, učenici se nisu odlučili za liniju manjeg otpora, odnosno naštrebali pitanja koja su procurila te se pojavili na testu.

– Ovi mladi ljudi, 4. e razred opće gimnazije, došli su do moje učionice obavijestiti me kako su dobili test, ne želeći reći tko im ga je dao i kako ne bi bilo fer da pišu taj isti test. Netko će reć da su ludi, ali ja sam ostao šokiran! Danas sam im zahvalan što su pokazali kako i dalje ima poštenih ljudi koji cijene iskrenost, znanje i ljubav koja im se daje. I što su još jednom potvrdili kako na mlade možemo računati i kako je Svijet njihov!, napisao je između ostaloga oduševljeni profesor Zoričić.

Profesor Zoričić nam je otkrio kako su rezultati ispita iz hrvatskog jezika odlični te da će svim učenicima dati i peticu u zalaganje. To je nažalost maksimum, ali ljudski će to zauvijek ostati zabilježeno.

_____________________________________________________________________________

Kampanja Šeraj pozitivu, blokiraj negativu

Javite nam pozitivne vijesti na redakcija@srednja.hr, a više o inicijativi Šeraj pozitivu, blokiraj negativu! saznajte na linku ovdje.

Razred mjeseca: Maturanti u Puli pronašli test koji su trebali pisati pa sve pošteno priznali profesoru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap