Pretraga

Razred mjeseca: Maturanti u Puli pronašli test koji su trebali pisati pa sve pošteno priznali profesoru

A- A+

Profesor hrvatskog jezika i povijesti Filip Zoričić, koji predaje u Gimnaziji Pula, pohvalio je maturante svoje škole zbog poteza koji je zaslužio nagradu za fair play godine! Naime, u petak mu je ostala kopija testa u školskoj knjižnici te ga je netko našao i odnio maturantima, kako bi imali pitanja za test, koji su trebali pisati jučer.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213689859296242&set=a.3815627064680.163038.1097694263&type=3&theater

No, učenici se nisu odlučili za liniju manjeg otpora, odnosno naštrebali pitanja koja su procurila te se pojavili na testu.

– Ovi mladi ljudi, 4. e razred opće gimnazije, došli su do moje učionice obavijestiti me kako su dobili test, ne želeći reći tko im ga je dao i kako ne bi bilo fer da pišu taj isti test. Netko će reć da su ludi, ali ja sam ostao šokiran! Danas sam im zahvalan što su pokazali kako i dalje ima poštenih ljudi koji cijene iskrenost, znanje i ljubav koja im se daje. I što su još jednom potvrdili kako na mlade možemo računati i kako je Svijet njihov!, napisao je između ostaloga oduševljeni profesor Zoričić.

Profesor Zoričić nam je otkrio kako su rezultati ispita iz hrvatskog jezika odlični te da će svim učenicima dati i peticu u zalaganje. To je nažalost maksimum, ali ljudski će to zauvijek ostati zabilježeno.

_____________________________________________________________________________

Kampanja Šeraj pozitivu, blokiraj negativu

Javite nam pozitivne vijesti na [email protected], a više o inicijativi Šeraj pozitivu, blokiraj negativu! saznajte na linku ovdje.