Pretraga

Škola se oprostila od iznenada preminule učiteljice: ‘Najviše boli nedovršena priča i zaustavljeni snovi’

A- A+

Učiteljica razredne nastave, Brankica Ljubičić koja je radila u Osnovnoj školi Drenje, preminula je u 65. godini života. Od nje su se, na službenim stranicama škole, oprostili njeni kolege i učenici. Iz škole su napisali kako je svoj život posvetila podučavanju, a svojom je ljubavlju, toplinom, strpljenjem i znanjem oblikovala generaciju za generacijom učenika.

Ilsutracija preminule nastavnice

Preminula nastavnica Brankica Ljubičić | foto: OŠ Drenje, facebook/Canva

Djelatnike i učenike Osnovne škole Drenje potresla je vijest da je preminula učiteljica razredne nastave Brankica Ljubičić. Nastavnica je preminula iznenada, u 65. godini života, a njeni su se kolege od nje oprostili dirljivom objavom.

Život je posvetila podučavanju

– Duboko potreseni neizmjernom boli javljamo da je iznenada preminula naša draga učiteljica i zaljubljenica u učiteljski poziv, divna kolegica i prijateljica, osoba velikog srca i toplog osmijeha. Svoj je život posvetila podučavanju, a svojom je ljubavlju, toplinom, strpljenjem i znanjem oblikovala generaciju za generacijom učenika, stoji u objavi na službenoj stranici škole.

Dodali su i kako izražavaju sućut obitelji, prijateljima, učenicima i njihovim roditeljima te svima u čijim je životima učiteljica Brankica ostavila neizbrisiv trag.

‘Najviše boli nedovršena priča i zauvijek zaustavljeni snovi’

U komentarima ispod objave javili su se i brojne osobe koje su poznavale nastavnicu Branku i koje su, također, potresene njenim iznenadnim odlaskom.

– Nema riječi kojima se može opisati tuga i praznina koja je nastala zbog preranog odlaska. Svaki rastanak je težak, a najviše boli nedovršena priča i zauvijek zaustavljeni snovi. Kad utihnu zvuci dana i tišina preuzme glavnu riječ, mala srca nase djece prizivat će dragi lik vedrog i nasmijanog njezina lica. Kažu da je učitelj najplemenitije zvanje u svijetu, a duša naše uciteljice bila je velika i beskrajno topla, komentirala je jedna od prijateljica ove nastavnice.

Njena prijateljica je rekla i kako djeca više neće imati privilegiju da ih sa smiješkom dočeka u učionici i prenosi im svoje znanje iako su svakim danom iščekivali njezin povratak i nasmijano lice.