Pretraga

Tužan vikend: Preminula nastavnica likovnog te pedagog, škole se od njih emotivno oprostile

A- A+

Osnovna škola Trstenik u Splitu oprostila se od profesorice likovnih umjetnosti Hajdi Vlak, poručivši da njenu vedrinu nikada neće zaboraviti. Tužna vijest i iz Osnovne škole Maria Martinolića u Malom Lošinju koju je napustio pedagog Ivan Žeželj s najduljim stažom u školi.

svijeća

Foto: Pixabay

Posvetom kroz stihov pjesme Jure Franičevića Pločara, Osnovna škola Trstenik u Splitu oprostila se od nastavnice likovnih umjetnosti koja je preminula u 60. godini života.

– Škola danas nije onakva kakvu si jučer ostavila, tužna je i nijema. Svojom osobnošću i dugogodišnjim radom u našoj školi si ostavila dubok trag brojnim generacijama kojima si predavala i bila razrednica. Ponosni smo što smo zajedno, svakodnevno dijelili brige i radosti. Teško je pojmiti da je tvoj zvonki glas zauvijek utihnuo. Zbogom draga Hajdi, stoji na stranicama škole.

Od omiljene nastavnice oprostili su se i iz sindikata Preporod čiji je bila član.

– Draga Hajdi, širila si optimizam svojom vedrinom i dobrotom. Sada ćeš nastaviti isto na nekom drugom mjestu. Hvala na svemu što si činila za svoj Sindikat, poručili su.

Foto: Sindikat Preporod

Tužna vijest i iz Osnovne škole Maria Martinolića u Malom Lošinju gdje je preminuo pedagog Ivan Žeželj koji je imao najduži staž u toj školi.

– Od 3.10.1983., trenutka kada je došao na radno mjesto pedagoga do danas upisivao je generacije i generacije Lošinjana, roditelje i njihovu djecu a gotovo sve kolege upućivao u pripravništvo. Krupan i glasan, s dozom humora i jasan, za svakoga bi našao pozitivnu osobinu zbog koje mu treba pomoći pri školovanju. Skeptičan prema promjenama, reformama i digitalnom svijetu više od svega je volio ljude, razgovor i druženje. Smatrao je kako ljudski kontakt nema bolje alternative. Svako jutro dočekivao je učenike na stepenicama i s njima vodio zanimljive razgovore, naveli su iz škole.

Izdvojeni članak

Škola se oprostila od prerano preminule učiteljice: ‘Nema riječi kojima se može opisati tuga’

Posebno će im u sjećanju ostati njegova ljubav prema sportu i košarci.

– Pamtit ćemo njegove detaljne pripreme za školske utakmice između učenika i učitelja, kreativne plakate i obrane na golu povodom Dana škole. Uz sport neizmjerno je uživao na svojoj barci s kojom je rado obilazio područne škole. Dragi naš Ivane počivaj u miru i brodi nekim mirnijim vodama, nama ćeš nedostajati, oprostili su se na stranici škole njegovi kolege.