Pretraga

Tko su najbolji nastavnici u Hrvatskoj? Objavljena lista njih 505, pogledajte je li na njoj vaš profesor

A- A+

Diljem svijeta ovog se četvrtka obilježio Dan učitelja. Tim je povodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj. Najbolji nastavnici dobivaju nagradu u iznosu od 1.327 eura bruto.

nagrađivanje nastavnika 2023.

Foto: srednja.hr

Nagrada najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima dodjeljuje se od 2019. godine i to svake godine na Dan učitelja. Ove godine nagrađeno je njih 505 i to za uspjeh u školskoj godini 2022./2023. Najbolji nastavnici nagrađeni su nagradom u novčanom obliku i iznosi 1.327 eura bruto.

Najbolji nastavnici određuju se prema kriterijima propisanima posebnim pravilnikom

Otkako je utemeljena, cilj je da se ovom nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca. Iako je prošle godine postojao pokušaj promjene prvog Pravilnika koji propisuje kriterije dodjele nagrade, najbolji nastavnici nagradu su i ove godine dobivali temeljem Pravilnika iz 2019. godine. Za ovu dodjelu vrednovala su se postignuća ostvarena u razdoblju od 16. lipnja 2022. do 15. lipnja 2023. godine, a javni poziv bio je otvoren do konca lipnja.

Bodovi su se mogli prikupiti u više kategorija –  za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te za rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Izdvojeni članak
Nastavnici i odgojiteljice koje su dobile nagradu 'Medijski Sokrat'

Proglašeni najbolji učitelji medijske pismenosti u Hrvatskoj, nagrada se dodijelila u tri kategorije

Tko su članovi povjerenstva za nagrađivanje?

Povjerenstvo koje je biralo najbolje bilo je sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Za ovu godinu sastav povjerenstva je sljedeći: Marina Đuranović (Učiteljski fakultet Zagreb), Antonija Wurzberg (OŠ Sibinjskih žrtava), Sanja Maričević (OŠ Izidora Kršnjavog Zagreb), Josip Matković (OŠ dr. Vinka Žganca Zagreb), Tomislav Štefančić (OŠ Kloštar Podravski), Maja Mlinarić (Gimnazija Petra Preradovića), Robert Gortan (Gimnzaija i strukovna škola J. Dobrile Pazin), Bojan Grba (Obrtnička i tehnička škola Ogulin), Brankica Žugaj (Gimnazija Velika Gorica), Dragan Pavelin (Pomorska škola Split), Mirjana Ribić (OŠ Donja Dubrava), Janja Banić (Prva gimnazija Varaždin), Marita Guć (OŠ Manuš Split), Natalija Siladjev (Ekonomska škola braća Radić Đakovo).

Čitav popis 505 nagrađenih u 2023. nalazi se u nastavku, a ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Pitali smo građane kojeg učitelja će najviše pamtiti

Dan učitelja bio je povod da građane Zagreba pitamo kojeg će učitelja najviše pamtiti. Jedna od prolaznica rekla nam je kako su to profesori Filozofije i Etike u srednjoj.

– Nisu bili toliko opterećeni tim kalupom kojeg škola zadaje, već su zadržali taj dio čovječnosti i naprosto su podučavali nešto vezano uz život. Znali su se približiti učeniku koji je i dalje čovjek. I onda takvu osobu shvaćaš dublje i upijaš što ti ona govori, kazala nam je jedna od prolaznica.

Što s ostali rekli, poslušajte u videu: