Pretraga

Učiteljica iz susjedne države dobila otkaz jer se nije željela cijepiti ni testirati za posao

A- A+

Uprava OŠ Franca Rozmana – Staneta u Mariboru jednoj je učiteljici uručila rješenje o prestanku radnog odnosa jer se nije željela cijepiti niti testirati, zbog čega ne ispunjava uvjete tzv. PCT-a. Stegovni postupak protiv učiteljice traje od početka godine jer uz odbijanje testiranja nije željela nositi masku u razredu.

Foto: Alin Luna, Unsplash

Kako prenosi 24ur.com učiteljica iz Slovenije rješenje o prekidu radnog odnosa jer nije zadovoljila uvjete tzv. PCT-a prema kojima bi kao zaposlenica škole trebala imati negativan nalaz, biti cijepljena protiv COVID-a-19 ili ga je preboljela. Mariborska učiteljica odbijala je cijepljenje te se nije željela testirati, a stegovni postupak protiv nje vodi se od početka godine jer je uz to odbijala nositi masku u školi.

24ur.com prenosi da je učiteljicu uprava dva puta zamolila da se testira, pa joj je prvo zbog nepoštivanja uredbe zabranjen rad, a kasnije su protiv nje pokrenuti disciplinski postupci. Putem društvenih mreža javno se usprotivila pravilniku i cijepljenju, a u videu je pozvala roditelje da ne puštaju svoju djecu u školu ‘režima i fašista’ . Prema njezinim riječima, prenosi 24ur.com, u školi se djeci ‘nasilno ubrizgava otrovni zavar’.

Izdvojeni članak
cijepljenje

Objavljen detaljan raspored cijepljenja studenata u Zagrebu, jednu stvar morate obavezno ponijeti

– Posljednja faza postupka radnog prava provedena je ovaj tjedan. Postupak je završio dostavljanjem obavijesti o kršenju ugovora i drugim obvezama iz radnog odnosa. Razlog je nepoštivanje uvjeta PCT-a i upotreba maske u zatvorenom prostoru, rekla je ravnateljica škole Katja Pregl, prenosi 24ur.com.

Općina i slovensko Ministarstvo obrazovanja podržali su odluku škole. U svojoj obrani otpuštena učiteljica ističe da je uredba za škole neustavna. Na odluku škole učiteljica ima pravo žalbe, a žalbeni rok trenutno je u tijeku.

Učiteljica iz susjedne države dobila otkaz jer se nije željela cijepiti ni testirati za posao
Share via
Copy link
Powered by Social Snap