Pretraga

Video: Šokantan prizor, učenik se usred sata potukao s nastavnikom jer mu je uzeo – mobitel

A- A+

Šokantna snimka dolazi iz Tehničko-tehnološke i poljoprivredne škole u Smederevu, u Srbiji gdje se učenik potukao s nastavnikom zato što mu je ovaj oduzeo – mobitel. Učenici u razredu su navijali, a sa svime se bavi i Ministarstvo prosvjete. Video je preko vikenda preplavio društvene mreže.

prizori tučnjave učenika i nastavnika

Foto: Twitter video screenshot

Kada vam netko spomene sukob na relaciji – nastavnik i učenik – pomislit ćete zasigurno na verbalno neslaganje, možda pokoji povišen ton ili prekoravanje. Sigurno nećete pomisliti na naguravanje, hrvanje i tučnjavu ispred cijelog razreda koji sve prati i pritom navija.

To se dogodilo u Srbiji

No, upravo se to dogodilo u jednoj strukovnoj školi u mjestu Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi Despot Đurađ u Smederevu. Snimka nemilog događaja preplavila je društvene mreže tijekom vikenda, a na njoj se vidi cijeli sukob.

Na snimci se vidi kako nastavnik oduzima učeniku mobitel pa se vraća za svoj stol. Učenik ga prati, povlači ga, nagurava se s njim i kreće hrvanje u kojem učenik i nastavnik idu i preko školske klupe u prvom redu.

Naguravanje se nastavlja, a učenik kontinuirano pokušava uzeti nastavniku zaplijenjeni mobitel. Na kraju snimke vidimo samo nastavnika koji se udaljava od učenika i odlazi van iz učionice. Dok je to sve trajalo, prisutni su učenici lupali dlanovima o stol i, praktično, navijali.

Treći stupanj nasilja

Kako piše bosansko-hercegovački portal Klix, okršaj između nastavnika i učenika spomenuta je srpska škola ocijenila kao treći stupanj nasilja. To je, pojašnjavaju crvena, najviša razina nasilja. Ravnatelj škole Miladin Vitorović potvrdio je da se ovaj incident dogodio 27. veljače. Obavijšten je o tome da je mobitel bio razlog sukoba, profesor je dao izjavu nadležnima u školi, a zakazano je saslušanje i za dotičnog učenika.

Osim toga, piše Klix, zasjedao je i Tim za zaštitu od diskriminacija, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja koji će ispitati detalje ovog incidenta. O svemu je obaviješteno i Ministarstvo prosvjete Srbije.