Pretraga

Proljeće je idealno za izlete, a evo što morate znati ako se volite voziti biciklom

A- A+

Nedavno smo na konferenciji ekoLucija 101 posvećenu ekološkim temama ugostili Roberta Medvedeca, člana Sindikata biciklista. Robert ima hrpu biciklističkog iskustva i odvozio je puno ruta po Hrvatskoj, pa čak i šire. Našim je gledateljima savjetovao što ne smiju zaboraviti ponijeti sa sobom izlete biciklom.

Robert Medvecec i Marko Matijević na online konferenciji ekoLucija 101 | Foto: srednja.hr

Kako bismo zelenim temama dali još malo pozornosti, ususret Danu planeta Zemlje održali smo konferenciju ekoLucija 101. Naš projekt podržali su partneri Stemi i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Konferencija je ugostila zanimljive goste, a među njima je bio i Robert Medvedec, član Sindikata biciklista.

Izdvojeni članak
ekolucija 101 2023

Na konferenciji ekoLucija 101 proglašeni najbolji školski eko-projekti u 2022. godini!

S Robertom smo razgovarali o tome kako postići da više ljudi u prometu vozi bicikl umjesto auta. Biciklističkih staza u gradovima je sve više, objasnio nam je Robert. Uz to, postoje i neke biciklističke rute među gradovima koje su idealne za kraće izlete.

Proljeće je idealno vrijeme za provesti dan u prirodi, a zašto se na idući izlet ne biste uputili biciklom, umjesto autom? Za sve koji se žele okušati, Robert je dao nekoliko savjeta.

– Puno vode, kacigu obavezno. U gradovima možda nužno i ne treba, ali uvijek je poželjno imati kacigu, prvenstveno zbog loše infrastrukture. Ponesite čokoladice, a ako idete na dužu rutu, ponesite što više hrane, banane. Imajte svjetla – čak i po danu je dobro imati stražnje svijetlo. I kremu za sunčanje, naveo je naš sugovornik.

@srednja_hr Što vi nosite na izlet? I gdje biste voljeli ići biciklom? 🚴‍♂️ Pišite nam u komentare, a cijeli razgovor sa Sindikatom biciklista kojeg smo ugostili na online konferenciji ekoLucija 101 pogledajte na linku u opisu profila ☝ #ekolucija #ecofriendly #podcast #biketoschool #bicicross #biciklizam ♬ original sound – srednja_hr


U nastavku nam je objasnio i da nam tijekom aktivnosti treba najmanje pola litre vode svakih 45 minuta, a ljeti čak i tri puta više od toga. Čuli smo i njegove preporuke biciklističkih ruta za duže izlete, kao i anegdotu koja mu se dogodila na jednoj takvoj vožnji. Sve što nam je ispričao pogledajte na našem YouTube kanalu.

Izdvojeni članak
robert medvedec sindikat biciklista

Jeste li kao biciklist sigurni na ulici? Član Sindikata biciklista: ‘Puno toga se popravilo’


Projekt ekoLucija 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su tvrtka Stemi i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Sve vijesti o projektu pratite u rubrici ekoLucija 101. U sklopu projekta smo organizirali i natječaj za najbolji školski eko-projekt, a dobitnike smo proglasili na online konferenciji koja se održala 21. travnja na našem YouTube kanalu i TikTok profilu.