Pretraga

Arhitektonski fakultet tuguje: Nakon kratke i teške bolesti umrla profesorica

A- A+

Nakon kratke i teške bolesti umrla je profesorica Neda Cilinger s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. To su s fakulteta objavili na svojim društvenim mrežama uz lijepe riječi za nju.

Foto: Google Maps, Facebook Sveučilište u Zagrebu Arhitektonski fakultet, montaža srednja.hr

Neda Cilinger umrla je nakon kratke i teške bolesti. Ona je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu diplomirala 1987., a potom se zaposlila u GP Industrogradnja. S Eminom Kulenović 1992. godine osnovala je Arhitektonsku radionicu EN kroz koju su ostvarile niz interijera među kojima se ističe izvorno rješenje kluba Aquarius.

Izdvojeni članak

Tuga zavladala Medicinskim fakultetom: Preminuo redoviti profesor i ugledni psihijatar

Na Facebooku Arhitektonskog fakulteta pišu da je profesorica nastavničku karijeru započela 2000. godine kao honorarni asistent profesora Ivana Crnkovića pri kolegiju Interijer. Od onda je profesorica Cilinger djelovala na dvije katedre i cijelom nizu kolegija, ali njezin stručni i nastavni fokus uvijek se (do)ticao fenomena boje i svjetla u arhitekturi.

S Arhitektonskog fakulteta pišu da ostaje tuga i za nerealiziranim Muzejem osjeta, prijedlogom profesorice s početka 2000. godina, za preoblikovanje tunela Grič u multisenzorsko mjesto edukacije i razonode.

– Hvala Vam za sve, draga Neda. Vaš grleni smijeh još dugo će odzvanjati hodnicima Fakulteta, napisali su na kraju objave.