Pretraga

Arhitektura, stomatologija i drugi novi studiji uskoro u Osijeku

A- A+

Jučerašnja sjednica Uprave osječkog Sveučilišta ponovno je otvorila pitanja koja su u centru pozornosti već neko vrijeme – otvaranje novih studijskih programa i poboljšanje studentskih uvjeta. Prema zaključku sjednice, u Osijeku bi uskoro trebali zaživjeti studiji Arhitekture, dentalne medicine, fizioterapije, primaljstva, sociologije, farmacije i kreativne terapije.

Robert Ferenc

Izdvojeni članak

Osijek bi trebao dobiti novi studentski dom sa 150 ležajeva

Uz članove Uprave Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, jučerašnjoj su sjednici, prema navodima portala Osijek031, prisustvovali i rektor, Željko Turkalj, predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje, pod vodstvom ravnateljice Jasmine Havranek te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, predvođene ministrom Vedranom Mornarom

Jedna od ključnih tema Sjednice bila je otvaranje novih studijskih programa, koji se u Osijeku najavljuju već godinama, no još uvijek nisu zaživjeli u stvarnosti. Obzirom na iznimno dobre stavove koje su predstavnici Ministarstva i Agencije iznijeli povodom ovoga prijedloga, u Osijeku bi uskoro trebao zaživjeti studij Arhitekture na Građevinskom fakultetu, zatim Dentalna medicina, Fizioterapija i Primaljstvo na Medicinskom fakultetu, Sociologija na Filozofskom fakultetu te Farmacija, kao zajednički studij Medicinskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Kreativne terapije, Umjetničke akademije, Medicinskog i Katoličko-bogoslovnog fakulteta. 

Izuzev novih studija, na Sjednici je potvrđena i prenamjena bivšeg Hotela Mursa u studentski dom te dodjeljivanje još nekoliko državnih zgrada osječkom Sveučilištu, kako bi se podmirilo višegodišnje dugovanje države prema Sveučilištu J.J. Strossmayera.