Pretraga

Borasova prorektorica sa Stomatologije postavljena na čelo Sveučilišta za, pazite, obranu i sigurnost

A- A+

Ivana Čuković Bagić, Borasova prorektorica za studente, inače profesorice Stomatološkog faksa, postala je privremena rektorica Sveučilišta – pazite sad – obrane i sigurnosti.

ivana čuković bagić

Ivana Čuković Bagić, prorektorica sa Stomatološkog fakulteta u Zagrebu
Foto: Pixabay | Youtube screenshot; UniZg | ilustracija srednja.hr

Ivana Čuković Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom zagrebačkog sveučilišta na zatvorenom je dijelu današnje sjednice Vlade izabrana za privremenu rektoricu najnovijeg hrvatskog sveučilišta – Sveučilišta obrane i sigurnosti, na temelju odredbi zakona o osnivanju tog sveučilišta, koji je objavljen u Narodnim novinama još u travnju.

Izdvojeni članak

Sabor satima raspravljao o osnivanju novog sveučilišta: ‘Gdje vam je referada?’

Radi se o profesorici zagrebačkog Stomatološkog fakulteta. a radi na Zavodu za dječju i preventivnu stomatologiju. Kako stoji u njenom kratkom životopisu, Maturirala je u Klasičnoj gimnaziji 1985. godine i time stekla zvanje suradnika u kulturnoznanstvenim ustanovama. Diplomirala je 1990. godine na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje radi od 1992. godine, najprije kao znanstveni novak, a zatim znanstveni asistent. U znanstveno-nastavno zvanje docenta izabrana je 2000. godine, u zvanje izvanrednog profesora 2005. godine, a u zvanje redovitog profesora 2010. godine. Znanstveni stupanj magistra znanosti stekla je 1993. godine, a znanstveni stupanj doktora znanosti 1999. godine. Specijalistički ispit iz dječje i preventivne stomatologije položila je 1997. godine, a titula primarijusa dodijeljena joj je 2013. godine. Odlukom Županijskog suda u Zagrebu, stalni je sudski vještak za stomatologiju od 2011. godine.