Pretraga

CARNET dobio novog ravnatelja: Na čelo stožerne informacijske ustanove zasjeo stručnjak za financije

A- A+

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs imenovao je Hrvoja Puljiza novim ravnateljem Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET na mandat od četiri godine. Kako bi osigurao kontinuitet u podizanju razine digitalnih kompetencija i vještina djelatnika u školama te opremanju škola suvremenom opremom, Puljiz planira nastaviti s provedbom započetih projekata te poseban naglasak staviti na nove projekte financirane iz fondova i programa Europske unije.

Hrvoje Puljiz, novi ravnatelj CARNET-a | foto: CARNET

– CARNET je jedan od predvodnika digitalne transformacije obrazovnoga sustava. S radom CARNET-a upoznao sam se još kao tajnik Kabineta ministra znanosti, obrazovanja i sporta prije gotovo 20 godina. Veseli me vidjeti koliko je ustanova u tom razdoblju napredovala i doprinijela unaprjeđenju obrazovnoga procesa. Namjera mi je razvijati CARNET u skladu sa strateškim okvirima Republike Hrvatske i Europske unije u suradnji s našim korisnicima i svim važnim dionicima, izjavio je Hrvoje Puljiz prilikom preuzimanja nove dužnosti, dodajući da je ulaganje u ljudske potencijale ključno za ostvarenje tog cilja.

Hrvoje Puljiz, bivši tajnik Kabineta ministra znanosti te nekadašnji konzultant u tvrtci Bronze Horse Partners (Asia) Limited, novi je direktor CARNET-a, Hrvatske akademske i istraživačke mreže.

Iz CARNET-a kažu kako će se u nadolazećem razdoblju, usmjeriti i na osmišljavanje novih usluga temeljenih na umjetnoj inteligenciji, u skladu s globalnim trendovima u području primjene IKT-a u obrazovanju. Dodatno će podići kvalitetu podrške korisnicima te suradnju s ustanovama članicama.

Hrvoje Puljiz diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine te završio poslijediplomski specijalistički studij Financijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U CARNET dolazi s pozicije direktora Sektora operativnih i pravnih poslova u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD) gdje je bio odgovoran za suradnju s regulatorom i sudionicima na tržištu kapitala, vođenje operativnih poslova te razvoj poslovnih procesa i vođenje projekata integracije financijskog tržišta Hrvatske eurozoni.

Na početku karijere, stoji u njegovu životopisu, obnašao je dužnost tajnika Kabineta ministra znanosti, obrazovanja i sporta, gdje je bio odgovoran za učinkovito funkcioniranje Kabineta ministra te komunikaciju s dionicima.

Iz CARNET-a poručuju kako je Puljiz ostvario je i višegodišnju karijeru u segmentu upravljanja investicijskim fondovima i financijskog savjetovanja te je stekao iskustvo na različitim upravljačkim pozicijama.