Pretraga

CARNET obznanio radosnu vijest: Web stranice škola opet su u funkciji

A- A+

Ako ste jučer željeli provjeriti je li vam škola objavila raspored sati, možda ste imali problem. No CARNET-ova ekipa riješila je probleme te web stranice škola, ali i e-pošte s adresama @skole.hr opet rade. Sad bez problema možete poslati mejl ravnatelju.

Ubrzan je rad sustava koji osigurava rad mrežnih stranica škola te se najveći broj njih sada učitava uobičajenom brzinom, objavili su u petak ujutro iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNET).

Korisnike čije su se mrežne stranice i dalje otvarale otežano, zamolili su za strpljenje.

Nekoliko sati kasnije obzanili su još radosniju vijest – riješeni su svi problemi s web stranicama škola.

Otklonjene su poteškoće u sustavu mrežnih stranica škola te su one sada dostupne korisnicima. U tijeku je optimizacija sustava koja će osigurati bolju propusnost e-pošte s adresama @skole.hr. Ispričavamo se na prouzročenim poteškoćama te radimo sve kako bismo što prije osigurali redovan rad sustava e-pošte – objavili su iz CARNET-a.

Nema brige

Izdvojeni članak

Pitali smo CARNET hakiraju li učenici e-Dnevnike: Počiniteljima prijeti zatvor do osam godina

Škola se bliži, tako da više ne morate brinuti.

Podsjećamo, zbog tehničkih poteškoća nastalih u četvrtak nedostupne su bile e-adrese skole.hr te određene mrežne stranice škola, dok su se neke učitavale sporije nego uobičajeno.

Intenzivno radimo na hardverskim poboljšanjima i optimizaciji upravljanja sadržajem kako bismo u najkraćem roku poboljšali performanse, odnosno ubrzali rad mrežnih stranica, obećali su tada iz CARNET-a, a dano su obećanje, kako vidimo, i ispunili.

Korisnicima su se ispričavali na nastalim neugodnostima.