Pretraga

Dekan osuđen za prodaju ispita na Pravnom fakultetu i dalje predaje studentima

A- A+

Bivši dekan osječkog Pravnog fakulteta koji se prošlog

tjedna nagodio s USKOK-om i osuđen je zbog korupcije na

fakultetu na godinu dana rada za opće dobro i 200 dnevnih

dohodaka, i dalje normalno predaje budućim pravnicima.

www.pravos.unios.hr

USKOK je prošle godine otvorio istragu u aferi Indeks na Pravnom fakultetu u Osijeku, a rezultat toga bilo je podizanje optužnica protiv 17 osoba, pa i sada već bivšeg dekana fakulteta Igora Bojanića. Isti se prošli tjedan nagodio, pa je za prodaju ispita osuđen na godinu dana rada za opće dobro i novčanu kaznu od otprilike 90 tisuća kuna, 200 dnevnih dohodaka.

Izdvojeni članak

Dekan okrivljen za primanje mita i dalje obnaša dužnost: Predaje Antikorupcijski odgoj

Osuđen je za prodaju ispita, a i dalje predaje budućim pravnicima

Bez obzira na to, Bojanić i dalje nesmetano predaje na fakultetu budućim pravnicima. Iako se to čini suludim, v.d. dekana Boris Bakota tvrdi kako fakultet ne može ništa poduzeti sve dok ne dobiju službenu presudu, piše Jutarnji list.

– Na Pravnom fakultetu moramo se držati prava. Kada dobijemo presudu, poduzet ćemo ono što je u našoj nadležnosti i donijeti neku odluku. Do tada ne mogu ništa više reći, kazao je Bakota te naglasio kako Bojanić do tog trenutka može normalno raditi svoj profesorski posao.

Izdvojeni članak

Dekan Prava zbog prodaje ispita osuđen na rad za opće dobro i kaznu od 200 dnevnica

Bivši dekan nije jedini koji unatoč presudi za korupciju i dalje radi na Pravnom fakultetu

Isto radi i viši asistent Zvonimir Tomičić koji je sudjelovao u istoj aferi, a u nagodbi s USKOK-om osuđen je na tri mjeseca zatvora, a uvjetno na godinu dana.

– Slučaj Tomičića predan je Stegovnom sudu fakulteta, koji bi uskoro trebao donijeti prvostupanjsku odluku. Do tada i on može obavljati svoj posao, rekao je v.d. dekana.