Pretraga

Dekanica pisala studentima, sva predavanja bit će online

A- A+

Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, pismom se obratila studentima uoči nikad neizvjesnije akademske godine. U njemu je najavila da će sva predavanja iz kolegija na tom fakultetu biti online, dok će se seminarska nastava, kao i laboratorijske vježbe održavati u hibridnom modelu. Drugim riječima, tek će se manji dio nastave, onaj koji se drugačije ne može izvesti, izvoditi uživo u računalnim laboratorijima i dvoranama. Njeno pismo prenosimo u cijelosti

Foto: FOI

Poštovane studentice i studenti,

prije svega, našim brucošima želim srdačnu dobrodošlicu na Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a svim našim studenticama i studentima uspješnu novu akademsku godinu! Pred nama je nova akademska godina koja nosi i izazove. Neizvjesnost koju donosi epidemiološka situacija potaknula je brojne i brze promjene kako u načinima učenja i poučavanja, tako i razmišljanja, i na Fakultetu, ali i izvan njega. Smatram da smo zajedničkim trudom i radom uspješno završili prethodnu akademsku godinu i da možemo biti ponosni na postignute rezultate. Hvala vam na suradnji i podršci jer jedino zajedničkim, usklađenim i odgovornim djelovanjem možemo prebroditi takve situacije i biti uspješni u našem djelovanju.

Predavanja online, vježbe hibridno

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu temeljito se i intenzivno priprema za izvođenje nastave u akademskoj godini 2020./2021., a kako bi vam pružio sigurno okruženje za kvalitetan i nesmetan nastavak vašeg obrazovanja. Nastavu u novoj akademskoj godini izvodit ćemo u skladu s akreditiranim studijskim programima u hibridnom modelu, kombinacijom kontaktne nastave i nastave na daljinu. Poštujući epidemiološke preporuke, predavanja na predmetima naših studijskih programa izvodit će se na daljinu, dok će se seminarska nastava i laboratorijske vježbe izvoditi u kombinaciji nastave na daljinu i kontaktne nastave. Također, pomno osmišljeni raspored prilagođen za rad u manjim grupama dodatno doprinosi smanjenju broja istovremeno fizički prisutnih studenata i nastavnika u zgradi Fakulteta.

Izdvojeni članak

U predavaonicu jedva stane 40 studenata, gdje će biti ostali? Divjak oprala svog šefa Borasa

Nastava će ove akademske godine započeti u ponedjeljak, 28. rujna 2020., a o rasporedu predavanja za različite studijske programe i godine bit ćete pravovremeno obaviješteni tijekom rujna na našim mrežnim stranicama, ali i kroz druge komunikacijske kanale.

Želim istaknuti kako je Fakultet organizacije i informatike već prepoznat kao jedan od vodećih Fakulteta u kvalitetnom izvođenju nastave na daljinu te da će naši nastavnici, kao i stručni tim za podršku nastavi na daljinu, nastaviti činiti sve kako biste, uz potrebnu podršku i kvalitetnu nastavu, postigli željene rezultate. Više od 400 e-predmeta Fakulteta organizacije i informatike spremno je za početak nove akademske godine, kao i digitalni nastavni materijali u sustavu za e-učenje koji će biti korisni svakom studentu, a posebice visokorizičnim (ranjivim) skupinama koje neće moći prisustvovati kontaktnoj nastavi.

Novoopremljene računalne dvorane

Također, na početku nove akademske godine, otvaramo novoopremljene računalne dvorane koje će naši studenti moći koristiti za praćenje kontaktne nastave, a dodatno, našim studentima, prema jasnim kriterijima odabira, bit će dostupna i mogućnost posudbe prijenosnih računala za praćenje nastave na daljinu te korištenje dodatnih e-resursa poput e–knjiga. Za posudbu prijenosnih računala, kao i drugih e-resursa, bit će zaduženi naši centri za informatičku i drugu podršku studentima.

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Vodič za fakultete: Objavljene preporuke za održavanje nastave u novoj akademskoj godini

Nadalje, pozivam vas da proučite detaljne upute o organizaciji i provođenju nastave u zimskom semestru 2020./2021., te e-predmet Vodič kroz FOI koji će biti otvoren u sustavu za e-učenje, a sadržavat će sve potrebne materijale i preporuke za FOI studente i posebno studente 1. godina studija. Na našem portalu FOI Online redovito možete pratiti nove sadržaje vezano uz nastavu na daljinu.

Još jednom, apeliram da ostanete odgovorni u poštivanju propisanih protuepidemijskih i higijenskih mjera te da time zaštitite sebe i druge kolege, profesore i djelatnike Fakulteta, ali i svoje najbliže. Situacija nas obvezuje na nošenje zaštitnih maski, redovito pranje i dezinficiranje ruku te držanje propisanog međusobnog razmaka od najmanje 1,5 metra. Molimo da posebno obratite pažnju i za osobnu zaštitu obavezno koristite dezinfekcijske barijere i sredstva postavljena na ulazima u naše zgrade te da nosite zaštitne maske. Za sve naše studente osigurali smo zaštitne maske s FOI logotipom koje ćete primiti početkom akademske godine.

Na kraju, molim za vaše strpljenje, toleranciju i međusobno poštivanje jer jedino tako svi zajedno možemo ostvariti zadane ciljeve u novoj akademskoj godini 2020./2021. Također, jamčim vam da ćemo dati sve od sebe da sve izazove, nedoumice i eventualne poteškoće i dalje rješavamo partnerski i transparentno.

U nadi da će vam FOI omogućiti daljnji osobni razvoj i biti važan partner u ranom razvoju vaše karijere, želim vam puno sreće u novoj akademskoj godini i veselim se našem druženju u prostorima Fakulteta, kao i u online okruženju!

Izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep
Dekanica