Pretraga

Dijeli se tisuću stipendija studentima Hrvatima izvan države, značajno je povećan iznos

A- A+

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske. U ovoj akademskoj godini dijeli se tisuću stipendija po 10.000 kuna.

novac kune

Foto: srednja.hr

Proteklog utorka otovoren je natječaj za stipendije za studente Hrvate izvan Republike Hrvatske za ovu akademsku godinu. Značajno je povećan i iznos i broj stipendija.

Povećan broj i iznos stipendija

Tako će ove godine Središnji prijavni ured za Hrvate izvan RH dodijeliti tisuću stipendija u godišnjem iznosu od 10.000 kuna, dok je dosadašnjih godina ona iznosila 7.000 kuna. Stipendija se isplaćuje jednokratno, a dodjeljuje se za deset mjeseci akademske godine.

Kako stoji u tekstu natječaja, od ukupnog broja stipendija njih 250 dodjeljuje se za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 30 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 20 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 750 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

– Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju imaju studenti – pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, koji su upisani u statusu redovitog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, piše u tekstu natječaja.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Još nisu podijeljene sve STEM stipendije od 10.800 kn, ponovno je pomaknuta crta na listi dobitnika

Prijave do 19. siječnja

Dalje je navedeno kako se prijava na natječaj podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom (prijavni obrazac i obvezna dokumentacija) obliku.

– Nakon što se e-prijavni obrazac, dostupan putem poveznice konačno preda i spremi putem računalnog sustava, potrebno ga je ispisati i vlastoručno potpisati te zajedno s propisanom obveznom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti preporučeno poštom na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom: ‘Za Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2021./2022.’ Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je od 20. prosinca 2021. do 19. siječnja 2022. godine, piše u tekstu natječaja.

Iz Središnjeg prijavnog ureda napominju kako se prijave s nepotpunom dokumentacijom ili prijave/dopune prijava koje ne budu podnesene u roku i na način propisan Javnim natječajem, neće se razmatrati. Također, dostavljena dokumentacija studentima se ne vraća.

A što je sve potrebno priložiti od dokumentacije, možete vidjeti u tekstu natječaja u nastavku. Ispod natječaja nalaze se i odgovori na najčešće postavljana pitanja vezana uz prijave, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [814.80 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.94 MB]