Pretraga

Još nisu podijeljene sve STEM stipendije od 10.800 kn, ponovno je pomaknuta crta na listi dobitnika

A- A+

I ove akademske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja studentima čiji se studiji nalaze u nekom od STEM područja dodjeljuje 3.400 stipendija. Po drugi puta ove godine pomaknuta je crta na rang-listi dobitnika te stipendije, čime je započeo treći krug dodijele te stipendije.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavijestilo je studente da je započeo treći krug dodijele STEM stipendija, čime je pravo na ovu stipendiju ostvario dodatan broj studenata. Stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno te se dodjeljuje za devet mjeseci akademske godine.

Rang-liste do podijele svih stipendija nisu dostupne javno, nego ih studenti čiji se studiji nalaze u STEM područjima mogu vidjeti u posebnoj online aplikaciji na ovoj poveznici. Aplikaciji se pristupa pomoću AAI@EduHr elektroničkog identiteta te se mjesto na listi provjerava jedinstvenom identifikacijskom oznakom.

– Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji, naglašavaju iz Ministarstva.

Studenti koji su se nakon pomicanja crte našli na listi dobitnika do utorka, 28. prosinca 2021. godine do 12 sati, moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na njihovo ime i prezime. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, a za studente koji u navedenom roku ne prihvate uvjete stipendiranja smatrat će se da ne prihvaćaju državnu stipendiju.

Studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun. Prilikom otvaranja zaštićenog računa prijavljuju sljedeće podatke uplatitelja:

ime i prezime: Ministarstvo znanosti i obrazovanja
adresa: Donje Svetice 38, Zagreb
OIB: 18683136487 (Ministarstvo financija)

Copy link
Powered by Social Snap