Pretraga

Dok čekate natječaj za državnu socio-ekonomsku stipendiju, pogledajte za koje se možete prijaviti već danas

A- A+

Dok studenti nestrpljivo čekaju objavu natječaja za državne socio-ekonomske stipendije koje će ove godine biti više, ne treba zaboraviti da su otvoreni natječaji za brojne druge studentske stipendije. One se dodjeljuju u različitim područjima, tako da svatko može pronaći nešto za sebe i olakšati si studiranje. Donosimo pregled aktualnih stipendija na koje se možete prijaviti.

stipendije

Foto: Srednja.hr

Studente je nedavno razveselila vijest kako će rasti iznos državne socio-ekonomske stipendije, a u iščekivanju natječaja donosimo pregled nekoliko drugih stipendija za koje se možete prijaviti već sada. Trenutno je aktualno nekoliko studentskih, ali i učeničkih stipendija na koje se mogu prijaviti oni koji studiraju na određenom području ili su jednostavno željni usavršavanja u inozemstvu.

Hanfa stipendije za studente ekonomije, prava, matematike i informatičkih tehnologija (rok prijave: 27. 9. 2022.)

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga stipendira studente ekonomije, prava, matematike i informatičkih tehnologija. Odabrani stipendisti dobivat će mjesečni iznos od 1.750 kuna. Uvjet za prijavu je pisana najmanje treća godina preddiplomskog ili integriranog preddiplomskog i diplomskog studija ili upisan diplomski studij. Studenti su obvezni redovito polagati ispite, obaviti stručnu praksu u Hanfi u trajanju od tri tjedna te se nakon završetka školovanja zaposliti u Hanfi u ukupnom trajanju broja godina koliko je trajalo stipendiranje, uvećano za jednu godinu u slučaju da Hanfa iskaže poslovnu potrebu. Prijaviti se može putem obrasca.

Ljekarne Joukhadar za studente farmacije (rok prijave: 30. 9. 2022.)

Ljekarne Joukhadar stipendiraju studente farmacije u iznosu od 1.750 kuna mjesečno u razdoblju od 10 mjeseci, odnosno za vrijeme trajanja akademske godine. Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti svih godina integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, Medicinskom fakultetu u Splitu, Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu i Medicinskom fakultetu u Rijeci. Studenti koji sklope ugovor o stipendiranju obvezuju se nakon završetka studija raditi u Ljekarnama Joukhadar na području Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju koje odgovara dvostrukom razdoblju primanja stipendija. Više informacija možete pronaći ovdje.

Izdvojeni članak

Ostvarite svoje snove: Pet čestih zabluda o studiju i životu u inozemstvu

Grad Buje – stipendije za učenike i studente (rok prijave: 1. 10. – 31. 10. 2022.)

Grad Buje dodjeljuje tri stipendije za studente i dvije stipendije za učenike u novoj akademskoj, odnosno školskoj godini. Pravo na stipendiju ostvaruju redoviti učenici i redoviti studenti s prebivalištem na području Grada Buje – Buie a za nastavak školovanja u srednjim školama i na sveučilištima izvan područja Grada Buje – Buie. Iznos stipendije, način i rokovi isplate te obveze stipendista bit će utvrđeni Ugovorom o stipendiranju između davatelja i korisnika stipendije, a više informacija možete pronaći ovdje.

Middle Tennessee State University Scholarship Grants in the USA (rok prijave: 1. 11. 2022.)

Studenti željni avanture i prilike u SAD-u mogu se prijaviti na naječaj za stipendiju Middle Tennessee State Universityja. Riječ je o javnom američkom sveučilištu smještenom u Murfreesborou, a nudi više od 300 smjerova u 35 odsjeka. Sada pozivaju međunarodne studente koji mogu dobiti stipendiju u ukupnom iznosu od 16.000 američkih dolara. Uvjet je da na sveučilištu upišu diplomski studij. Više informacija možete pronaći ovdje.

Izdvojeni članak
erasmus, euri, novac, euro

Povećava se iznos državne stipendije, a značajno se mijenja i sustav bodovanja: Evo detalja

University of Chieti-Pescara (rok prijave: 30. 9. 2022.)

Sveučilište u Pescari, gradu na talijanskoj obali Jadrana, nudi 60 stipendija za međunarodne studente koji žele upisati preddiplomski ili diplomski studij. Ukupna vrijednost stipendije je 6.000 eura, a pokriva sve troškove studija u razdoblju od godine dana. Više informacija možete pronaći ovdje.