Pretraga

U Srbiji ispred škole ubijena dvojica mladića: Ubojicama prijeti doživotni zatvor

A- A+

Dvojica mladića u dobi od 19 i 20 godina ubijeni su ispred Osnovne škole Desanka Maksimović u Novom Sadu. Za njihovo ubojstvo uhićena su četvorica mladića, a ako im se utvrdi krivnja, za ovo teško dvostruko ubojstvo prijeti im i – doživotni zatvor.

policija, policijski automobil

Foto: Unsplash

Ispred Osnovne škole Desanka Maksimović u naselju Futog u Novom Sadu sinoć se dogodilo dvostruko ubojstvo. Stradala su dvojica mladića, 19-godišnjak na licu mjesta, a 20-godišnjak nakon što je podlegao prostrjelnim ranama glave u Kliničkom centru Vojvodina. Na njih su pucali iz auta, piše Jelena Paunović za srpski portal Telegraf.

Pucnjava se, obavijestila je policija, dogodila u noći s četvrtka na petak, oko ponoći. Već danas spomenuti srpski portal piše kako je policija uhitila četvero osumnjičenika. Radi se o mlađim muškarcima, svi u dobi od 21 do 26 godina. Objavili su i snimke njihovih uhićenja. Novosadski državni odvjetnik, tamošnji tužitelj, nakon ovog nemilog je događaja izašao na teres policijom i obavio očevid. Nakon obavljenog očevida ustanovljeno je da se radi o slučajevima teškog ubojstva.

– Događaj je kvalificiran kao kazneno djelo teško ubojstvo, za koje je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor i kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je kazna zatvora od dvije do 12 godina, te se u suradnji s Policijskom upravom u Novom Sadu poduzimaju sve radnje i mjere na prikupljanju svih dokaza za kazneni postupak, izvijestili su iz ureda tužitelja.

Tužiteljstvo je potvrdilo da su uhićena četiri osumnjičenika, troje iz Futoga i jedan iz Novog Sada.