Pretraga

[Ekskluzivno] MZOS odobrio otvaranje čak tri nova studentska restorana do početka travnja!

A- A+

MZOS je osigurao sredstva za otvaranje tri nova studentska restorana. Njih će na raspolaganju imati studenti Veleučilišta Baltazar, TVZ-a i Visoke tehničke škole Bjelovar, a oni bi trebali početi s davanjem usluga već početkom travnja.

srednja.hr

Studenti Visoke tehničke škola Bjelovar, Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu već početkom travnja bi trebali imati na raspolaganju nove studentske restorane.

Naime, Nacionalno povjerenstvo za kontrolu prehrane na sjednici 22. siječnja ove godine je podržalo namjeru spomenutih visokih učilišta u organizaciju subvencionirane studentske prehrane.

Izdvojeni članak

Menze u Osijeku studentima nude ručak za van

– Radi se o lokacijama na kojima studenti nisu u mogućnosti koristiti uslugu restorana studentske prehrane, jer dosad nije bilo niti jednog studentskog restorana u Zaprešiću, Bjelovaru i na lokaciji Elektrotehničkog odjela Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, rekla nam je Gordana Zuccon, glasnogovornica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

MZOS će tijekom ovog i sljedećeg tjedna, u dogovoru s visokim učilištima, objaviti u njihovim glasilima poziv za potencijalne davatelje usluga studentske prehrane.

– Naravno, još uvijek ne možemo znati tko će se javiti, ali ako se javi SC – imat će prednost. U svakom slučaju planiramo da do 1. travnja izabrani restorani započnu s davanjem usluga studentima, kazala je Zuccon. Dodala je još kako je Ministarstvo osiguralo sredstva za tu namjenu, no da s točnim iznosom ne može izaći u javnost.

Na kraju valja napomenuti kako se posljednjih dana spominjala mogućnost otvaranja studentskog restorana i za polaznike Zdravstvenog veleučilišta no iz Ministarstva su nam kazali kako Povjerenstvo nije zaprimilo njihov zahtjev.