Pretraga

Evakuiran čitav paviljon Studentskog doma Stjepan Radić, evo kada bi se stanari trebali vratiti u sobe

A- A+

Preksinoć nakon 23 sata policija je zaprimila dojavu građana o snažnoj detonaciji nekoliko desetaka metara od Studentskog doma Stjepan Radić. Na mjestu detonacije pronađen je krater, ostaci bespilotne letjelice objekta koja je pala te dva padobrana. Očevid još uvijek traje, u ovim trenucima trebalo bi započeti iskapanje dijela letjelice koji je ostao ukopan u zemlju. Zbog sigurnosti tijekom radova, evakuirani su studenti prvog paviljona Studentskog doma Stjepan Radić.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Domski odbor Studentskog doma Stjepan Radić u Facebook grupi doma obavijestio je stanare da se evakuira prvi paviljon doma. To je paviljon najbliži mjestu pada bespilotne letjelice, a evakuacija je mjera predostrožnosti. Naime, u tijeku je očevid i uskoro kreće iskopavanje ostataka letjelice iz zemlje.

– Evakuacija je cijeloga paviljona, ne samo maloga krila. Policija je navela da će nastojati riješiti problem do 18h, a ako i ne riješi do tada, stanovnici se paviljona svejedno vraćaju u svoje sobe i nastavljaju se radovi sutra. Za vrijeme današnjeg rada, stanovnicima je 1. paviljona osiguran boravak u pizzeriji i društvenoj dvorani, uz sendvič i čaj. Za sutrašnje odvijanje događaja, nastojat ćemo vas obavijestiti na vrijeme. Čuvajte se i pazite, obavijestio je Domski odbor stanare Save.

Neki stanari kojima su cimeri otišli kući za vikend već su evakuiranim stanovnicima ponudili smještaj u svojoj sobi.

Podsjetimo, studente najvećeg zagrebačkog, Studentskog doma Stjepan Radić, preksinoć je nakon 23 sata uplašila snažna detonacija koja se dogodila nekoliko desetaka metara od paviljona tog doma. Ubrzo nakon detonacije Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana koji su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka. Riječ je, naknadno se pokazalo, o bespilotnoj letjelici.

– S predsjednikom Vlada Republike Hrvatske Andrej Plenković obišli smo mjesto pada letjelice i ono što s ovog mjesta možemo poručiti je kako će pripadnici #HV i svi ostali uključeni u ovu istragu dati svoj maksimalan doprinos da utvrdimo odakle je letjelica došla i što se točno dogodilo. Još jednom poručujemo građanima kako se ne trebaju brinuti. Ono što očekujemo je i bolja komunikaciju među NATO članicama jer se ovo moglo dogoditi bilo kome. Upravo zato ćemo dignuti to pitanje na svim razinama – i političkoj i vojnoj, poručio je ranije danas ministar obrane RH, Mario Banožić.