Pretraga

Evo kako se na natječaj za domove u Zagrebu prijavljuju brucoši i oni bez AAI korisničkog računa

A- A+

Studentski centar u Zagrebu još je prošloga tjedna otvorio natječaj za smještaj u studentskom domu. Prijave će započeti 1. srpnja i trajat će do 23. srpnja. Uz to što studenti prijavu i dokumentaciju u SC šalju poštom, na natječaj se moraju prijaviti i online putem, pomoću AAI korisničkog računa studenta. No, što je s maturantima i onima koji nemaju taj račun.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Proteklog petka Studentski centar u Zagrebu objavio je natječaj za smještaj u studentskim domovima, a prijave za isti započet će 1. srpnja i trajati sve do 23. srpnja. Procedura je takva da se prijave na natječaj vrše online putem, a prijavni obrasci i dokumentacija šalju se i poštom u SC. Što je sve potrebno od dokumenata, možete vidjeti ovdje.

Vratimo se na prvu, online prijavu koju studenti moraju izvršiti ako žele sudjelovati u natječaju. Ta prijava vrši se kroz posebni sustav kojem se može pristupiti na poveznici, a studenti za prijavu koriste svoj AAI korisnički račun. Iz SC-a Zagreb imaju pojašnjenje i što je u ovom slučaju s brucošima, odnosno još uvijek maturantima.

Izdvojeni članak
Peti paviljon Studentskog doma Stjepan Radić Sava

Provjerite koji se smjerovi dodatno boduju na natječajima za studentske domove u 2021.

– Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija (brucoši), a u 2020./2021. su završili srednjoškolsko obrazovanje u RH, prijavljuju se putem AAI sustava, s privremenim korisničkim računom koji su dobili od srednjoškolske ustanove. Privremeni pristup ostaje aktivan do 10. listopada 2021., do kada su studenti dužni biti upisani na visoko učilište u Zagrebu te imati otvoren AAI korisnički račun, pojasnili su iz zagrebačkog Studentskog centra.

Studenti koji nemaju AAI korisnički račun mogu od poslovnice za zatražiti privremeni pristup web profilu Poslovnice za smještaj. Pravo na privremeni pristup profilu, koji omogućuje da studenti ispune web prijavu, može se dobiti slanjem osobnih podataka na mail adresu [email protected]r. U mailu je potrebno navesti ime i prezime, OIB, datum rođenja i broj mobitela.

– Djelatnici Poslovnice za smještaj nisu upoznati s lozinkom koju ste dobili, tako da ako izbrišete mail, potrebno je zatražiti generiranje nove lozinke, naglašavaju iz SC-a.