Pretraga

Prvi SC već je najavio spuštanje bodovne granice za dom, imaju 108 praznih mjesta

A- A+

U drugoj polovici kolovoza većina studentskih centara objavila je rezultate natječaja za studentske domove, a Studentski centar u Splitu već je najavio spuštanje bodovne granice. Ono će započeti u petak u jutarnjim satima. U dva splitska doma slobodno je ostalo 108 kreveta.

foto: srednja.hr

Studentski centar u Splitu objavio je kako će već ovoga tjedna početi spuštanje bodovne granice za smještaj u studentskim domovima. Spuštanje liste krenut će od 15. rujna u 8 sati i to tako da će studenti koji su se našli ispod crte dobiti priliku rezervirati smještaj putem aplikacije.

– Prvi ispod crte ima pravo prvi i rezervirati. Svakih 10 minuta će se omogućiti sljedećoj osobi mogućnost rezervacije smještaja sve dok bude slobodnih kreveta, stoga pratite kada je vaš red za rezervaciju. Ako preskočite svoj red mjesta vam se mogu popuniti, navodi se u obavijesti SC-a Split.

Izdvojeni članak
Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Selite u studentski dom? Možda se čini neobičnim, ali ovih 9 stvari morate ponijeti sa sobom

Podsjetimo, nakon objave rezultata natječaja za smještaj u domu u kolovozu, pravo na smještaj u studentskim domovima u Splitu ostvarilo je 1.143 studenata od 2.566 prijavljenih, a bodovni prag za ostvarenje tog prava iznosio je 1.740,307 bodova. Kako su izvijestili iz SC-a Split, prazno je ostalo 75 kreveta u studentskom domu Hostel Spinut i 33 kreveta u studentskom domu Bruno Bušić.

Sve informacije o postupku rezervacije studentske sobe u Splitu objavljene su na poveznici. Nakon odabira sobe studenti na račun SC-a Split moraju uplatiti potvrdu rezervacije od 100 eura i to najkasnije u roku od 24 sata od rezervacije, a potom i ispuniti obrazac na ovoj poveznici.

– Odustajanjem od smještaja u studentskom domu imate pravo na subvenciju za smještaj kod privatnog stanodavca u iznosu od 60 eura. Ako želite prihvatiti subvenciju za privatni smještaj ispunite obrazac na linku