Pretraga

Fakulteti pomažu studentima, neki odlučili smanjiti školarinu: ‘Niste sami, samo recite što treba’

A- A+

Pomoć žrtvama potresa u Sisku i Petrinji pružaju i fakulteti. S FOI-ja poručuju da će posebno kontaktirati svakog od studenata s tog područja, kako bi vidjeli kako im mogu pomoći. Najavili su i smanjenje školarina. Ekonomski fakultet u Rijeci također je odlučio pomoći svojim studentima.

foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Fakultet organizacije i informatike na inicijativu Studentskog zbora FOI-ja organizira izravnu pomoć za studentice i studente FOI-ja i njihove najbliže na području pogođenom potresom. Studentski zbor će uz potporu Uprave FOI-ja u narednim danima osobno kontaktirati svaku studenticu i studenta na području Siska, Petrinje Gline i okolnih potresom pogođenih mjesta i na temelju njihovih potreba nastojati im osigurati potrebnu pomoć i potporu.

FOI će smanjiti školarine za studente pogođene potresom

Studenti im se mogu javiti i direktno na facebook stranicu Studentskog zbora FOI-ja ili na mailove: stud_zbor@foi.hr ili uprava@foi.hr.

– Fakultet organizacije i informatike izvodi stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u Sisku, a sa područja pogođenim potresom na svim studijskim smjerovima FOI-ja studira oko 200 studenata. FOI je odlučio pružiti direktnu potporu svojim studentima, na način da će uskoro donijeti odluku o smanjenju školarina i troškova studiranja za studente Fakulteta organizacije i informatike iz područja zahvaćenih potresom te izaći u susret studentima vezano uz rokove kolokvija i ispita koji su inicijalno bili planirani početkom siječnja. Sve potrebne informacije bit će dostupne putem mrežnih stranica, društvenih mreža, ali i direktnim pristupom prema studentima – izjavila je dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Organizirali su i Psihološko savjetovanje na daljinu, koje provodi psihologinja prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš, pa pozivaju sve studente koji imaju potrebu razgovarati o novonastaloj situaciji, emocijama i kvalitetnim načinima suočavanja s postojećom situacijom pozivamo da im se također jave.

‘Niste sami’

Ekonomski fakultet u Rijeci svojim je studentima s područja Sisačko-moslavačke županije poručio da nisu sami.

– Nadamo se da ste primili naš mail s ovim sadržajem, a ako niste ili ako nemate mogućnost ili pristup internetu tekst objavljujemo i ovim putem te molimo sve naše pratitelje i njihove prijatelje da isti podijele kako bi sadržaj teksta stigao do 95 naših studenata s tog područja. Upoznati smo sa situacijom koja je pogodila Vas i Vaše bližnje koji živite u potresom pogođenom području.
Osim materijalnih gubitaka, nadamo se da ste dobro i da niste životno ugroženi, poručili su studentima.

Mole ih da im na mail dekanat@efri.hr jave trenutne potrebe i koju vrstu pomoći trebaju.

Hrvatski studentski zbor: Javite se bez ustručavanja

Pomoć studentima nudi i Hrvatski studentski zbor. Kažu kako ‘u ovoj izrazito tragičnoj i apokaliptičnoj situaciji izražavaju veliku žalost i zabrinutost za Petrinju, Sisak te ostala okolna mjesta koja su pogođena razarajućim potresom’.

Ponosni na brzinu i količinu nesebične pomoći, ne samo iz Domovine, već i čitave Europe i svijeta, zahvaljujemo se svim volonterima te se pridružujemo pomoći unesrećenima.
Molimo građane koji su pogođeni potresom ili poznaju one koji jesu, a posebice studente, da nam se bez ustručavanja obrate na društvene mreže ili mail hsz@hsz.hr. Spremni smo pomoći sa svim mogućim sredstvima koja su nam na raspolaganju, poručili su.


Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa pomoći možete pozivom na broj 060 9011. (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru. Teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.)

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom,

donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Više o potresu čitajte na sljedećim poveznicama:

Ministar Fuchs otkrio: Nakon velikog potresa pet škola je potpuno neupotrebljivo

MUP uputio važan apel: Ljudi su u strahu, suzdržite se od korištenja pirotehnike!

Docent s PMF-a objasnio što se jučer dogodilo: ‘Glavni uzrok nalazi se daleko od lokacije potresa’

S PMF-a kažu da su jutros zabilježili nove potrese: One koji su ih osjetili mole da ispune obrazac

Stručnjaci izdali smjernice za djecu i mlade: Evo kako se nositi s traumom od potresa

Građani masovno organiziraju pomoć za unesrećene potresom, priključili se i studenti

Potres odnio još jedan mladi život, smrtno je stradao 20-godišnjak u Glini

U snažnom potresu koji je pogodio Petrinju smrtno stradala djevojčica

Pogledajte gdje se skloniti u slučaju potresa u Zagrebu

[FOTO] U snažnom potresu stradala škola: ‘Uočili smo napuknuća u vanjskim i unutarnjim zidovima’

S PMF-a pojasnili kako se trebamo ponašati tijekom potresa

Fakulteti pomažu studentima, neki odlučili smanjiti školarinu: ‘Niste sami, samo recite što treba’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap