Pretraga

Gotovo je: Unatoč prosvjedu, Pravni fakultet odbio smanjiti školarine studentima

A- A+

Studentski zbor Pravnog fakulteta sazvao je za srijedu izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća. Na njoj se raspravljalo o smanjenju cijene ECTS-a, za koju je Zbor prosudio da je nedavno kriomice povećana sa 100 na 120 kuna. Fakultetsko vijeće nije usvojilo prijedlog studenata da se cijena vrati na 100 kuna.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Na Pravnom fakultetu u srijedu je održana izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća. Vijeće je odbilo prijedlog Zbora da se cijena ECTS-a za izvanredne studente vrati na 100 kuna. Za je glasao 61 član Vijeća, protiv je bilo njih 62, suzdržano je 25 članova Vijeća, a oko prijedloga se nije izjasnilo troje članova.

Izdvojeni članak

[FOTO] Studenti Prava baš su glasno prosvjedovali ispred HNK: Pogledajte najupečatljivije poruke

– Prijedlog nije usvojen jer nije skupio većinu glasova nazočnih članova Vijeća (76 glasova za). Želimo prije svega zahvaliti svim profesorima koji su nas podržali na bilo koji način te svim studentima koji su stali uz nas. Nažalost, ne postoji više način da se ova odluka preokrene, ali to ne znači da ovdje staje naša borba. Mnogo je stvari na Fakultetu koje se moraju popraviti i Studentski zbor će u sljedećoj akademskoj godini nikad žustrije inzistirati na tome. S ovim smo pokazali da nas ima, da nećemo biti pasivni i da postoje profesori koji su voljni stati uz nas. S tim idemo naprijed u nove bitke za bolji Fakultet i bolju sutrašnjicu, poručili su iz Studentskog zbora.

Podsjetimo, povećanje školarina za izvanredne studente bio je povod prosvjedu koji se održao ranije ovaj tjedan. Osim vraćanja cijene ECTS-a na staro, studenti su tražili kvalitetniju i pravedniju organizaciju ispita, nastave i upisa, da Uprava uključi studente i profesore u proces donošenja svih bitnih odluka te da poboljša komunikaciju prema studentima i djelatnicima Fakulteta. Najupečatljivije poruke s prosvjeda možete vidjeti OVDJE.