Pretraga

Hrvatsko katoličko sveučilište poziva na Hod za život, studenti organiziraju polazak od doma na Savi

A- A+

Hrvatsko katoličko sveučilište na svojim je internetskim stranicama i Facebooku najavilo ovotjedni Hod za život u Zagrebu. Posebno su naglasili da će se Hod za život ove godine održati i u Vinkovcima. U studentskim grupama pak se počeo širiti poziv studentskog pastorala i udruge Studenti za život koji prije Hoda za život organiziraju okupljanje kod studentskog doma Stjepan Radić. S aktivističkog profila Grof Darkula ranije su naglasili da neće dopustiti gaženje, podcjenjivanje i neprestana huškanja na ženska tijela.

hod za život hks

Poziv na Hod za život | foto: HKS

Hrvatsko katoličko sveučilište na svojim internetskim stranicama i Facebooku poziva na Hod za život. Objavili su raspored za sve gradove i posebno kazali kako će se u Zagrebu Hod za život održati ove subote.

Studenti će na Hod za život krenuti od studentskog doma na Savi

– Ove godine Hod za život održava se u 15 hrvatskih gradova – prošle subote održao se u Osijeku, a uz Zagreb, 18. svibnja održat će se i u Vinkovcima. Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava. Hodom za život se zalažemo za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti, objavljeno je na stranicama Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U studentskim grupama pak se, kao i ranijih godina, proširio poziv udruge Studenti za život i studentskog pastorala. Oni pozivaju na okupljanje kod biste Stjepana Radića u Studentskom domu Stjepan Radić u subotu u 9:30 te će otamo krenuti prema Trgu Republike Hrvatske gdje započinje Hod za život.

– Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava! Život je zakon! Život je dar! Život je svet! Stoga, pridruži nam se, stoji u pozivu.

Izdvojeni članak
ivan šarić dječje selo

Kako izgleda život u dječjem domu? Pričali smo sa studentom kojeg su roditelji izbacili iz kuće zbog seksualnosti

Grof Darkula: ‘Nećemo vam dopustiti gaženje, podcjenjivanje i neprestana huškanja na naša tijela po kojima vodite zločeste političke bitke’

Ranije je aktivistički profil na društvenim mrežama Grof Darkula upozorio kako su Vinkovci postali prvi hrvatski grad koji su u svoju službenu turističku ponudu uvrstili Hod za život. Napisali su da je brendiranje turističke ponude grada na ukidanju pobačaja sasvim normalno za tamošnjeg HDZ-ovog gradonačelnika.

– U državi u kojoj se oko 60 posto ginekologinja i ginekologa poziva na priziv savjesti i gdje pet bolnica u potpunosti odbija vršiti pobačaje, gdje svake prve subote u mjesecu Vitezovi bezgrešna srca Marijina kleče na gradskim trgovima da žene budu čedne i da im se ograniči reproduktivna sloboda, gdje ispred bolnica i ginekoloških ordinacija pacijentice maltretiraju takozvani molitelji, gdje je vladajuća stranka napravila sve da žene koje žele iskoristiti svoje zakonom zajamčeno pravo na pobačaj otjera u Sloveniju ili Bosnu, gdje se Mirela Čavajda institucionalno maltretirala danima iako joj je život zbog tog odugovlačenja bio ugrožen, Hod za kriminalizaciju pobačaja ponosno najavljuje najveći broj povorki ikad u čak 15 hrvatskih gradova. Žene, radikalizam nam glasno kuca na vrata. Vrijeme je za buđenje i otpor kao nikada prije. Nećemo vam dopustiti gaženje, podcjenjivanje i neprestana huškanja na naša tijela po kojima vodite zločeste političke bitke, stajalo je u objavi Grofa Darkule.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grof Darkula (@grofdarkula)