Pretraga

I ovo smo doživjeli: U Zagrebu se u ponedjeljak otvara menza koju studenti čekaju godinama

A- A+

Kamen temeljac za novu menzu kod Šumarskog i Agronomskog fakulteta postavljen je još davne 2014. godine, ali studenti ondje još nisu provlačili svoje x-ice. Menza je u zadnje dvije godine pala nekoliko tehničkih pregleda, a svoje će vrata konačno otvoriti u ponedjeljak.

Menza na Maksimiru | Foto: Facebook Šumarski fakultet Zagreb

Studentski centar u Zagrebu uputio je poziv medijima na otvorenje nove menze u Zagrebu.

Otovorenje u ponedjeljak

Novi restoran subvencionirane studentske prehrane ‘Restoran Agronomija i Šumarstvo’ dio je studentskog kampusa Agronomskog fakulteta i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije na lokaciji u Zagrebu, Tvrtka Miloša 1. Menza će se otvoriti u ponedjeljak u 13 sati, a svečanom otvorenju nazočit će ministar obrazovanja Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu Mirko Bošnjak, koji će se obratiti uzvanicima, piše u pozivu za medije.

U mailu koji je stigao studentima Šumarskog navodi se kako će menza za studente u ponedjeljak biti otvorena nakon svečanosti i do 15 sati, dok će od utorka, 11. svibnja, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 8 do 15 sati, a radno vrijeme caffe bara bit će od 7 do 15 sati.

Menza je izgrađena, ali godinama nije otovrena

‘Sudbinu’ ove menze pratimo već godinama. Kamen temeljac za njenu izgradnju postavljen je još 2014. godine, kada je najavljena kao mjesto na kojem će se moći konzumirati vino i divljač za koju su se studenti sami brinuli tijekom fakultetskih obaveza.

Zgrada je u međuvremenu izgrađena, ali studenti ondje još nisu imali prilike provlačiti x-ice. Pitanje otvaranje menze ponovno je aktualizirano u proljeće 2019., s tada Šumarskog fakulteta obećano je da će se menza otvoriti s početkom prošle akademske godine, no to se nije dogodilo. U srpnju 2019. obavljen je prvi tehnički pregled, a taj test menza nije prošla. Isti scenarij ponovio se i nekoliko mjeseci kasnije, menza nije prošla niti drugi tehnički pregled. Također su utvrđene nepravilnosti koje je ponovno bilo potrebno otkloniti.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak u ožujku nam je rekao kako je SC dobio pravomoćnu uporabnu dozvolu, kao i rješenje o ispunjenim Minimalno tehničkim uvjetima za obavljanje djelatnosti usluge prehrane i ugostiteljstva. Također je potvrdio da su uklonjeni svi tehnički nedostaci od izvođača radova te da je otvaranje restorana u pripremi čim to omogući epidemiološka situacija.