Pretraga

Uskoro menza na Maksimiru: Studenti će konzumirati vlastito vino i divljač

A- A+

Projekt Zeleni paviljon na kojem zagrebačko Sveučilište nekoliko godina radi, svjetlo dana na kraju Maksimirske šume ugledat će početkom sljedeće akademske godine. U sklopu paviljona studenti Šumarstva i Agronomije će imati na raspolaganju menzu u kojoj će jesti divljač i piti vino oko kojih su sami radili.

Studenti Agronomije i Šumarstva sljedeće će akademske godine na raspolaganju imati 15 milijuna vrijednu menzu u kojoj će konzumirati vlastito vino i divljač za koju su se sami brinuli tijekom fakultetskih obaveza, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Rezultati ankete: Većina studenata smatra da je menza na Filozofskom nužna

Na dnu Maksimirske šume niknut će nova menza

Bojan Baletić, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu otkrio je kako će Zeleni paviljon na kojem godinama rade biti izgrađen do početka sljedeće akademske godine. Na kraju Maksimirske šume smjestit će se menza i dvorana za sastanke. Smještajni kapacitet, točnije 10 bungalova za profesore i studente na razmjeni, izgradit će se na krovu restorana.

– Ovi fakulteti po prirodi su izdvojeni iz grada i studenti koji studiraju hrane se u menzi koja je podrumska. Već godinama planiramo ovaj projekt i sad smo konačno osigurali novac za njegovu realizaciju, izjavio je prorektor Baletić za Večernji list.

Šumarski i Agronomski fakultet zajedno broje oko tri tisuće studenata, a nova menza moći će istovremeno nahraniti čak njih 300.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Agronomija

Studenti Šumarstva će raditi na izgradnji Zelenog paviljona

Prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju izjavio je da se na Sveučilištu rodila ideja da se studenti u novoj menzi mogu gostiti proizvodima koje su sami proizvodili i uzgajali. Studenti će sami sudjelovati u izgradnji Zelenog paviljona, a idejno rješenje za isti napravio je studio 3LHD.

– U dogovoru s arhitektima naši studenti sa Šumarskog fakulteta radit će drvenariju, a plan je da se kućice koje bi trebali biti smještene na krovu rade od drveta iz naših šuma, istaknuo je prodekan Baletić.

Međutim, Zeleni paviljon neće biti isključivo rezerviran za studente, a kako prorektor ističe, Sveučilište je u pregovorima s Gradom Zagrebom da se isti ponudi izletnicima kao jadna od destinacija Maksimirskog parka. Baletić je za kraj dodao kako bi bili otvoreni za javnost s posebnim ponudama i cijenama.