Pretraga

U Zagrebu se najesen otvara nova menza: Bit će najmodernija i najveća u Hrvatskoj

A- A+

Još je 2014. položen kamen temeljac za izgradnju najmodernije studentske menze u Hrvatskoj, koja se nalazi pored Šumarskog i Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Zgrada je dovršena, ali menza još uvijek nije otvorena. No, prema najavi iz Studentskog centra studenti bi ondje x-ice mogli provlačiti već od jeseni.

Menza na Maksimiru; Screenshot: RTL

U sinoćnoj emisiji RTL Danas emitiran je prilog o onome što je bilo najavljivano kao najljepša i najveća studentska menza u Hrvatskoj. Nalazi se na kraju Maksimirske šume, između kampusa Šumarskog i Agronomskog fakulteta, a prema najavama trebala je biti mjesto u kojem će se konzumirati vino iz vinograda Agronomije, ali i divljač iz lovišta u kojem akademske sate provode studenti šumarstva.

Izdvojeni članak

Uskoro menza na Maksimiru: Studenti će konzumirati vlastito vino i divljač

U zgradi koja je već sagrađena i vrijedi 15 milijuna kuna trebala bi se, osim menze, nalaziti i soba za sastanke te sobe za spavanje studenata i profesora na razmjeni. No i pet godina kasnije ova menza – ne radi! Kako su za spomenuti izvor otkrili sami studenti, u početku su radovi bili konstantni da bi stagnirali u zadnjih par godina.

Investitor je Sveučilište u Zagrebu, a na pitanje zašto zgrada još uvijek nije u funkciji daju isti odgovor kao i arhitekti projekta, Studio 3LHD – rok se produljio zbog povećavanja energetske učinkovitosti zgrade i ponavljanja postupka javne nabave za opremanje prostora kuhinje.

Izdvojeni članak

Započinje gradnja nove menze na Maksimiru

Tračak nade da će menza uskoro biti otvorena daje sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb, Mirko Bošnjak. Kako prenosi RTL, iksicu bi ondje studenti mogli provući već najesen.

– Mislim da bi to moglo biti vrlo brzo, krajnji rok je, čini mi se, početak sljedeće akademske godine, a ja bih volio da ugodno iznenadimo naše studente i da to bude i ranije, kazao je Bošnjak za RTL.

Dok se to ne dogodi studenti obližnjih fakulteta i dalje će se hraniti u menzi koja se nalazi u podrumu Šumarskog fakulteta.

Projekcija menze na Maksimiru; Studio 3LHD