Pretraga

Iz zagrebačkog SC-a kažu da će mijenjati web stranicu: ‘Svjesni smo njene zastarjelosti’

A- A+

Nedavno smo pisali članak o nezadovoljstvu koje vlada među studentima kada je u pitanju zagrebački Studentski centar. Između ostalog, jedan od problema jest i loša komunikacija sa studentima – od stare i nepregledne web stranice, pa do izostanka profila na društvenim mrežama. Pitali smo SCZG planiraju li nešto od toga uskoro promijeniti!

SC Zagreb| foto: Ivan Božić; srednja.hr

Biti student je izazovno, ali ne samo zbog studiranja, već i zbog svih ostalih stvari. Stresno je brinuti oko smještaja, nositi se sa svim birokratskim problemima fakulteta, ali i studentskim poslom… Ukratko, ima jako puno stvari koje padaju na leđa jadnog studenta, a studentski centar bi trebao biti onaj koji olakšava stvari.

Nažalost, Studentski centar u Zagrebu nije najpoznatiji po susretljivosti ili lakoći rješavanja situacija – od toga da sve ovisi o tome tko će vam se javiti (ako hoće itko), moguće je da ćete dobiti pogrešne ili nepotpune informacije. Postoji web stranica SCZG-a na kojoj je moguće pronaći informacije, no samo ako se potrudite pročačkati što sve tu ima.

U usporedbi s ostalim studentskim centrima, koji imaju i svoje profile i stranice na društvenim mrežama, gdje često objavljuju nove i bitne informacije, SCZG nema tu praksu i zaostaje, zbog čega su se pojedini studenti pobunili. Upravu SC-a pitali smo imaju li u planu uskoro napraviti nešto po tom pitanju.

Izdvojeni članak

Studenti revoltirani komunikacijom zagrebačkog SC-a: Web stranica je zastarjela, za društvene mreže ne znaju

– Studentski centar u Zagrebu (dalje: SCZG) svjestan je zastarjelosti web stranice te je iz tog razloga predviđeno u Planu nabave da se odvoje potrebna sredstva za provedbu natječaja javne nabave za nove službene web stranice SCZG. Sve relevantne informacije mogu se trenutno pronaći na našim web stranicama te nastojimo da iste ažuriramo u što kraćem vremenu. Zadnjih nekoliko godina dodane su i nove funkcionalnosti na postojeću stranicu: prijava na natječaj za studentski smještaj, informacije i pregled podataka studenata u spomenutom natječaju, izdavanje ugovora Student servisa, pregled zarade studenata, pretraga poslodavaca… Promjene u sustavu komunikacije konstantno se događaju te ćemo nastojati da u bližoj budućnosti pratimo trendove i da više budemo prisutni u komunikacijskoj mreži, rekao nam je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj.

Izgleda da bi do nekih promjena moglo doći, a sada samo ostaje za vidjeti hoće li se to i ostvariti.