Pretraga

Izašao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2023. I 2024. godini

A- A+

Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u akademskoj godini 2023./2024. Studenti se na natječaj mogu prijaviti sve do 20. srpnja online, ali uz to dokumentaciju moraju poslati poštom u SC.

Studentski dom Stjepan Radić (3)

Studentski dom Stjepan Radić | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu objavio je natječaj za smještaj u studentskim domovima SC-a u Zagrebu. Pravo na prijavu za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2023./24. imaju studenti upisani na visoka učilišta u Hrvatskoj u redovitom statusu koji su državljani Republike Hrvatske, studenti upisani na visoka učilišta u Hrvatskoj u redovitom statusu, državljani države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije te osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, studenti s invaliditetom upisani na doktorske studije te studenti sukladno posebnim odlukama MZO. Što se sve boduje na natječaju možete vidjeti u dokumentu natječaja i pravilniku Ministarstva znanosti i obrazovanja na kraju ovog teksta.

Rok za prijavu je 20. srpnja

Studenti se na natječaj mogu prijaviti do 20. srpnja. Obavezna je online prijava koja se ispunjava ovdje, a u nju se studenti prijavljuju svojim AAI korisničkim podacima. Nakon što to popune studenti dokumentaciju moraju poslati i poštom preporučeno na: Studentski centar u Zagrebu, Poslovnica za smještaj studenata, turizam i sport, Savska cesta 25, 10 000 Zagreb. Osnovna dokumentacija za slanje je sljedeća:

  • popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC ‘A’ (točka 4. Naputka),
  • popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC ‘B’ – samo za buduće studente (brucoše) koji su završili srednjoškolsko obrazovanje izvan RH
  • privola/suglasnost za objavu osobnih podataka
  • potvrdu/uvjerenje o prebivalištu (izdano od nadležne ustanove – MUP) ili fotokopija važeće osobne iskaznice
  • kopija važeće osobne iskaznice/putovnice (odnosi se na državljane države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije te studente osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti)
  • dokaz o uplati troškova natječajnog postupka
  • tiskanica prijave za studentski dom – nije obavezno priložiti

Sve obrasce studenti mogu pronaći ovdje. Za dodatne bodove studenti prilažu dodatnu dokumentaciju, a koja je to možete provjeriti u dokumentu na kraju teksta. Troškovi natječajnog postupka ove godine iznose osam eura, odnosno 60,28 kuna.

Izdvojeni članak
studentski dom stjepan radić sava

Kako sam zavolio život na Savi? Nisu mi bili jasni oni koji kažu da Sava ima dušu, sad sam jedan od njih

Kako se prijaviti ako ste maturant?

Maturanti se sa svojim AAI korisničkim računom u sustav prijavljuju ovdje. Iz SC-a su napomenuli da se na navedenom linku prijavljuju isključivo osobe koje trenutno nemaju status studenta (maturanti, osobe koje su završile određenu razinu studija te prelaze na višu, osobe koje prelaze s jedne visokoškolske ustanove na drugu), a steći će status redovitog studenta u akademskoj godini za koju se prijavljuju za subvencionirani smještaj u studentskome domu. Ostali postupak isti je i za maturante i za studente.

Također, studenti ostvaruju dodatnih 200 bodova za deficitarna zanimanja: medicina, farmacija, računarstvo, elektrotehnika, strojarstvo, građevinarstvo, matematika, fizika, logopedija i rehabilitacija. Rezultati natječaja biti će objavljeni do 16. kolovoza 2023. godine na web stranici SC-a Zagreb.

Za sva dodatna pitanja studenti se mogu obratiti od 8:00 do 20:00 sati, na telefone 01/4593-641, 01/4593-582, 01/4593-570 ili na e-mail: [email protected]. Detaljno natječaj SC-a u Zagrebu možete proučiti u dokumentu u nastavku, a ispod se nalazi i Pravilnik Ministarstva koji propisuje što se sve na natječaju boduje. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sve informacije o prijavama za studentske domove možete pronaći na poveznicama:

Izašao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2023. I 2024. godini

Raspisan natječaj za studentske domove u Rijeci, pogledajte tko se i do kada može prijaviti

Splitski SC objavio je natječaj za domove, evo što je sve potrebno za prijavu

SC u Osijeku otvorio je natječaj za studentske domove: Pogledajte kako se prijaviti

Studenti, pogledajte koji se smjerovi dodatno boduju na natječajima za studentske domove